ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΒασίλης Φωτάκης: «Ουδέποτε μίλησα για παραίτηση» – ΗΧΗΤΙΚΟ

Βασίλης Φωτάκης: «Ουδέποτε μίλησα για παραίτηση» – ΗΧΗΤΙΚΟ

Βασίλης Φωτάκης: «Ουδέποτε μίλησα για παραίτηση» – ΗΧΗΤΙΚΟ

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου διέψευσε σενάρια και φήμες μετά την τελευταία συνεδρίαση του Σώματος

Μίλησε για τα τρία χρόνια διοίκησης της δημοτικής αρχής και τα έργα που δρομολογούνται στην πόλη

Κατηγορηματικά διέψευσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου Βασίλης Φωτάκης τα σενάρια και τις πληροφορίες που τον ήθελαν να σκέφτεται ακόμα και το ενδεχόμενο παραίτησης από τη θέση του Προέδρου, μετά τα όσα συνέβησαν στην τελευταία συνεδρίαση και το επεισόδιο με τον Θύμιο Ράπτη. Παράλληλα, ο κ. Φωτάκης, μιλώντας για το θέμα στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και την εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» διέψευσε εκτός των άλλων και τις πληροφορίες περί πικρίας από μέρους του προς την παράταξη της πλειοψηφίας και όσα ακούστηκαν για μη στήριξη προς το πρόσωπό του.

Μάλιστα προανήγγειλε σειρά πρωτοβουλιών (ενδεχομένως και με τους επικεφαλείς της αντιπολίτευσης) ώστε να εκλείψουν τα φαινόμενα έντονων αντιπαραθέσεων κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων.

«Πρόκειται για σημεία των καιρών. Για καταστάσεις και φαινόμενα που βλέπουμε ακόμα και σε συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου. Από την πλευρά μου εγώ, δεν μπορώ να κάνω ούτε τον τροχονόμο ούτε τον παιδονόμο. Θέλω όμως να στηλιτεύσω, τη συλλογική ανοχή σε αποκλίνουσες συμπεριφορές εντός του οργάνου. Άρα, ανοχή τέλος. Διαψεύδω κάθε σενάριο που διακινήθηκε αν και εύλογα, λόγω της έντασης της στιγμής. Ούτε ποτέ για παραίτηση μίλησα, ούτε για ενόχλησή μου από την παράταξη και τη δημοτική αρχή. Θα έλεγα, ότι το μούδιασμα που προκλήθηκε στο σώμα, οφείλεται στο γεγονός ότι ήταν κάτι πρωτόγνωρό για την ενεργοποίηση των αντανακλαστικών τους» τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο ο κ. Φωτάκης, βάζοντας τέλος σε όλα όσα κυκλοφόρησαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζουμε, ότι σε ανακοίνωσή του, ο κ. Φωτάκης, με θεσμικό τρόπο έκλεισε το θέμα στηλιτεύοντας τον τρόπο έκφρασης και αποκλίνουσες συμπεριφορές στο δημοτικό συμβούλιο.

Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, μίλησε για το μέχρι σήμερα έργο της δημοτικής αρχής αλλά και για όσα δρομολογούνται, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών διοίκησης.

«Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Θέλαμε από την πρώτη στιγμή να προσδώσουμε μία νέα δυναμική, ξεφεύγοντας από τη μιζέρια του παρελθόντος και βγαίνοντας από την απομόνωση. Το πρόγραμμα ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) μας οδηγεί προς την κατεύθυνση αυτή. Αποτελεί στοίχημα για εμάς καθώς περιλαμβάνει μια σειρά έργων προεξάρχοντος του Πάρκου. Εδώ να σταθώ, λέγοντας πως Καυδιανά δίκρανα προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις ότι το έργο δεν θα υλοποιηθεί. Θα δικαιωθούμε όμως. Είναι επιτακτικό λοιπόν η πόλη να αποκτήσει φυσιογνωμία. Είναι ευκαιρία, με την ανάπτυξη των νέων οδικών αξόνων, τη δέσμευση για την κάθετη σύνδεση, το Επιχειρηματικό Πάρκο και το ΒΑΑ στο σύνολό του, να αποτελέσουν κουκίδα ανάπτυξης για το Αγρίνιο» συμπλήρωσε ο κ. Φωτάκης καταθέτοντας εν παραλλήλω πρόταση για ίδρυση ενιαίου φορέα τουριστικής προβολής και ανάπτυξης με βασικό μέτοχο το Δήμο Αγρινίου, αλλά και τη δημιουργία εμπορευματικού κέντρου καθιστώντας έτσι την πόλη κέντρο διαμετακομιστικού εμπορίου.

Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα “Συνείδηση”

Δ. Μιχάλης: «Μικρότητες και θράσος» (ΗΧΗΤΙΚΟ)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr