ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΟικονομιαΦορολογικές δηλώσεις: Προθεσμία υποβολής μέχρι τις 3 το μεσημέρι

Φορολογικές δηλώσεις: Προθεσμία υποβολής μέχρι τις 3 το μεσημέρι

Φορολογικές δηλώσεις: Προθεσμία υποβολής μέχρι τις 3 το μεσημέρι

Μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 31/8, στις 15:00, ισχύει η προθεσμία της ΑΑΔΕ για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, καθώς μετά από εκείνη την ώρα λογιστές και πολίτες δεν θα μπορούν να οριστικοποιήσουν τις δηλώσεις φόρου, με εξαίρεση τις διορθωτικές και τους πληγέντες των πυρκαγιών.

Όσοι πολίτες δεν ανήκουν στις συγκεκριμένες κατηγορίες και «ξεχάσουν» να καταθέσουν τις δηλώσεις τους, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα που κυμαίνονται από 100 έως 500 ευρώ, καθώς και με ανάλογες προσαυξήσεις στον φόρο που τους έχει καταλογισθεί.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί περισσότερες απο 6.265.316 φορολογικές δηλώσεις σε σύνολο 6.500.000 δηλώσεων.

Οι εξαιρέσεις

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις της ΑΑΔΕ και του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών παράταση έλαβε η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών υποχρεώσεων, αποκλειστικά και μόνο για τους πληγέντες από πυρκαγιές.

Συγκεκριμένα, παρατείνονται οι προθεσμίες καταβολής και αναστέλλεται η είσπραξη των βεβαιωμένων οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων με κύρια κατοικία ή έδρα ή επαγγελματική εγκατάσταση στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές για χρονικό διάστημα έξι μηνών.

cnn.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ