ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΦορολογικές δηλώσεις: Λήγει η προθεσμία για την υποβολή τους

Φορολογικές δηλώσεις: Λήγει η προθεσμία για την υποβολή τους

Φορολογικές δηλώσεις: Λήγει η προθεσμία για την υποβολή τους

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ολοκλήρωση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και σχεδόν 280.000 φορολογούμενοι δεν έχουν ακόμη προγραμματίσει το ραντεβού τους με την Εφορία. Η σχετική προθεσμία εκπνέει την Πέμπτη (31/08) το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ  είχαν υποβάλει δήλωση 6.145.201 φορολογούμενοι έως και την Παρασκευή, δηλαδή ποσοστό 95,6% αυτών που είχαν υποβάλλει πέρυσι (6.426.032 δηλώσεις). Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία για το 64% των δηλώσεων δεν προκύπτει επιπλέον φόρος, αφού το εκκαθαριστικό είτε είναι μηδενικό είτε πιστωτικό.

Σύμφωνα με την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, έως την ίδια ημερομηνία (31 Αυγούστου) θα πρέπει να καταβληθούν οι δύο πρώτες από τις οκτώ δόσεις για την εξόφληση του φόρου, ενώ από τις 31  Ιουλίου δεν ισχύει η έκπτωση 3% για αποπληρωμή του συνόλου του φόρου εισοδήματος.

Πάγια ρύθμιση. Η πάγια ρύθμιση προσφέρει έως 24 δόσεις οι οποίες όμως είναι έντοκες. Το επιτόκιο φτάνει στο 4,5% για τις 12 δόσεις και πάνω από το 6% για τις 24 δόσεις. Για την ένταξη στη ρύθμιση” δεν χρειάζεται να έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη καμία δόση της οφειλής του εκκαθαριστικού. Η αίτηση για την υπαγωγή στη ρύθμιση πρέπει να συμπληρωθεί και να υποβληθεί ηλεκτρονικά μαζί με σχετική υπεύθυνη δήλωση.

Για τις επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικά βιβλία ο φόρος εισοδήματος καταβάλλεται σε έξι μηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από το Σεπτέμβριo.

protothema.gr

Σάμος: Συγκλονιστικό βίντεο από τη διάσωση παιδιού από το Λιμενικό – Του έκαναν ΚΑΡΠΑ και επανήλθε (βίντεο)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ