ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΗ φορολογία με έσοδα-έξοδα, τα τεκμήρια και η κατανάλωση χωρίς αύριο…

Η φορολογία με έσοδα-έξοδα, τα τεκμήρια και η κατανάλωση χωρίς αύριο…

Η φορολογία με έσοδα-έξοδα, τα τεκμήρια και η κατανάλωση χωρίς αύριο…

Δεν ξέρει κανείς ακόμη τι θα προβλέπει ακριβώς το φορολογικό νομοσχέδιο που-εννοείται ότι- έρχεται να πατάξει την φοροδιαφυγή των ελεύθερων επαγγελματιών κι έχει γίνει ήδη χαμός. Όλοι ισχυρίζονται ότι “δεν ερωτήθηκαν”.

Βέβαια, τόσα χρόνια που… ερωτώνται υπάρχουν και κάποια αποτελέσματα.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεση για το κενό του ΦΠΑ, δηλαδή ενός φόρου τον οποίο ο καταστηματάρχης οφείλει να επιστρέψει στο κράτος! Ε, μέχρι το 2017 το 29,1% αυτού του ποσού το…κρατούσαμε!

Οι, δε, εκτιμήσεις των υπηρεσιών μιλούν για 3 δισ. ευρώ χαμένα από το εισόδημα, άλλα τόσα από τον ΦΠΑ κι ακόμα 2 δισ. ευρώ από λαθρεμπόριο και λοιπούς τομείς!

Τι ακριβώς να συζητηθεί, λοιπόν; Μήπως μια αλλαγή νοοτροπίας από όλους;

Φυσικά έχει βρεθεί η πανάκεια, είναι τα περίφημα “έσοδα-έξοδα”. Επικρατεί η εντύπωση ότι αυτό ισχύει στην Αμερική αλλά κάτι τέτοιο διαψεύστηκε από τον υπουργό Χάρη Θεοχάρη, άρα ούτε αυτό ξέρουμε αν είναι έτσι ή πρόκειται για ενημέρωση μέσα facebook.

Όπως απάντησε σε ερωτήσεις ο ίδιος ο Θεοχάρης, “η συνολική αναγνώριση όλων των εξόδων δεν λειτουργεί και για αυτό δεν υφίσταται ως μέτρο και σε καμία χώρα”. Θα οδηγούσε στην φορολογική πριμοδότηση της κατανάλωσης έναντι της αποταμίευσης. Και η χώρα μας έχει το ακριβώς ανάποδο οικονομικό πρόβλημα, δηλαδή ότι δεν παράγει τίποτε και το 75% της… Οικονομίας είναι κατανάλωση!

Άρα δεν αποταμιεύεται τίποτε και δεν επενδύεται και τίποτε! Απλά χαλάμε ό, τι παίρνουμε! Έτσι διαπίστωσαν στην κυβέρνηση, όμως, αφού το διαπίστωσαν, γιατί το συνεχίζουν πριμοδοτώντας και νέα επιδόματα και νέα “τυφλή” κατανάλωση;

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αποδείξεις για κατασκευές και επιδιορθώσεις, από γιατρούς, οδοντιάτρους και άλλους επαγγελματίες, αν γίνονται χωρίς μετρητά, μειώνουν το φορολογητέο εισόδημα μέχρι και €5.000! Κι όμως κανείς δεν τις κυνηγά…

Κάποιος λόγος πρέπει να υπάρχει κι ακόμη να τον βρουν τα διάφορα…κλιμάκια!

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Θα αναμετρηθούν με το τέρας που μεγάλωσαν

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ