ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΜε φόντο τον Πηνειό που στέρεψε Λευτεριά… στον Αχελώο ζητά ο Κ. Αγοραστός

Με φόντο τον Πηνειό που στέρεψε Λευτεριά… στον Αχελώο ζητά ο Κ. Αγοραστός

Με φόντο τον Πηνειό που στέρεψε Λευτεριά… στον Αχελώο ζητά ο Κ. Αγοραστός

Με φόντο τον Πηνειό που στέρεψε Λευτεριά… στον Αχελώο ζητά ο Κ. Αγοραστός

Με φόντο τον Πηνειό που έχει στερέψει από νερό, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός επισημαίνει  ότι «είναι η ώρα για να μπει μπροστά το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο στην Ελλάδα, ο Αχελώος».

«Σε μήκος 25 χιλιομέτρων από τις πηγές έως τη γέφυρα του Διαλεχτού στα Τρίκαλα δεν υπάρχει σταγόνα νερού στον Πηνειό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κατά την αυτοψία που πραγματοποίησε.

Βεβαίως δεν προκαλεί πλέον εντύπωση ότι ένας ακόμη εκπρόσωπος της Θεσσαλίας αντιστρέφει πλήρως την πραγματικότητα χαρακτηρίζοντας περιβαλλοντικό ένα έργο, που από τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια έχει πολλές φορές κριθεί παράνομο και αντίθετο με τις περιβαλλοντικές αρχές για τη διαχείριση των υδάτων.

Μάλιστα ο Κ. Αγοραστός έφτασε στο σημείο να ζητήσει λευτεριά στον Αχελώο…  «Ο Αχελώος χρειάζεται συνετή διαχείριση του νερού. Το νερό δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, είναι ελεύθερο. Λευτεριά στο νερό. Το νερό ανήκει σε εκείνους που το χρειάζονται, το έχουν ανάγκη» ήταν η χαρακτηριστική του αποστροφή.

Δεν μπορεί να μην παρατηρήσει όμως κάποιος το γεγονός ότι με εμφανέστατα λαϊκίστικο τρόπο χρησιμοποιώντας την εικόνα του Πηνειού χωρίς νερά ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας μιλά για συνετή διαχείριση του Αχελώου, παραβλέποντας ότι τέτοια διαχείριση δεν έγινε ποτέ στον υδροφόρο ορίζοντα της Θεσσαλίας.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση στην Περιφέρεια για το live streaming των συνεδριάσεων

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr