ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΦώφη Γεννηματά: Με την ελληνική σημαία κι εκείνες ΠΑΣΟΚ και ΚΙΝΑΛ το φέρετρο στη Μητρόπολη

Φώφη Γεννηματά: Με την ελληνική σημαία κι εκείνες ΠΑΣΟΚ και ΚΙΝΑΛ το φέρετρο στη Μητρόπολη

Φώφη Γεννηματά: Με την ελληνική σημαία κι εκείνες ΠΑΣΟΚ και ΚΙΝΑΛ το φέρετρο στη Μητρόπολη

Ύστατο χαίρε στη Φώφη Γεννηματά “λέει” σήμερα (27.10.20221) όλη η Ελλάδα. Εθνικό πένθος στη μνήμη της πολιτικού που έγραψε τη δική της, ξεχωριστή ιστορία, με το ήθος και την πορεία της.

Η σορός της Φώφης Γεννηματά έφτασε στη Μητρόπολη, όπου από τις 10:00 θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, λίγο μετά τις 08:00, με το φέρετρο να είναι καλυμμένο (και) με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ, της παράταξης μέσα στην οποία μεγάλωσε η Φώφη Γεννηματά και την οποία η ίδια κράτησε ενωμένη τις πιο κρίσιμες στιγμές της ιστορίας της.

Τρεις ήταν οι σημαίες που σκέπασαν το φέρετρο της Φώφης Γεννηματά. Η ελληνική σημαία, η σημαία του ΠΑΣΟΚ και εκείνη του Κινήματος Αλλαγής, του κόμματος που η ίδια εμπνεύστηκε, δημιούργησε και στήριξε μέχρι την τελευταία της πνοή.

Η Φώφη Γεννηματά έδωσε λυσσαλέα μάχη με τον καρκίνο. Από το 2008 όταν πρωτοεμφανίστηκε ο καρκίνος στο στήθος έως το πρωί της 25ης Οκτωβρίου, όταν στο δωμάτιο του 10ου ορόφου του Ευαγγελισμού άφησε την τελευταία της πνοή, η Φώφη, όπως την αποκαλούσε όλη η Ελλάδα, δεν σταμάτησε να παλεύει.

Ο θάνατός της σκόρπισε θλίψη σε όλη τη χώρα. Έγινε η αφορμή να ενωθεί το πολιτικό σύστημα. Ακόμη και στο θάνατό της ήταν ενωτική. Μια πολιτικός που δεν δίχασε ποτέ, που έβαλε το συμφέρον της χώρας πάνω από το κομματικό και ποτέ δεν εκμεταλλεύθηκε την ασθένειά της. Ούτε κι όταν χρειάστηκε να απουσιάσει από τη Βουλή για την ψηφοφορία για το Σύμφωνο Συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών και την κατηγόρησαν πως ήθελε να το αποφύγει.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr