ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΗ «Φλόγα» ανάβει στο 3ο τουρνουά μπάσκετ «Μαργαρίτα Σαπλαούρα» – Η εθελόντρια της «Φλόγας» Έλενα Παπαγιάννη μίλησε στο «Δυτικά Fm 92,8»

Η «Φλόγα» ανάβει στο 3ο τουρνουά μπάσκετ «Μαργαρίτα Σαπλαούρα» – Η εθελόντρια της «Φλόγας» Έλενα Παπαγιάννη μίλησε στο «Δυτικά Fm 92,8»

Η «Φλόγα» ανάβει στο 3ο τουρνουά μπάσκετ «Μαργαρίτα Σαπλαούρα» – Η εθελόντρια της «Φλόγας» Έλενα Παπαγιάννη μίλησε στο «Δυτικά Fm 92,8»

Σήμερα και αύριο, 18 και 19 Σεπτεμβρίου, ο ΑΟ Αγρινίου συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος το 3ο τουρνουά “Μαργαρίτα Σαπλαούρα” στο κλειστό του ΔΑΚ Αγρινίου “Μιχάλης Κούσης”.

Στο τουρνουά εκτός από την ομάδα του ΑΟ Αγρινίου συμμετέχουν ο Αίολος Αγυιάς, οIoannina B.C. και ηΑχαγιάς ’82.

Η διοργάνωση έχει πρωτίστως φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια, των οποίων η τιμή είναι στα 3 ευρώ, θα διατεθούν στο Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες “Η ΦΛΟΓΑ”, που στηρίζει οικογένειες παιδιών που πάσχουν από καρκίνο.

Η μητέρα της Μαργαρίτας Σαπλαούρα και εθελόντρια πλέον της «Φλόγας» Έλενα Παπαγιάννημίλησε στο «Δυτικά Fm 92,8»για το φιλανθρωπικό έργο της «Φλόγας» και την προσπάθεια της να στηρίζει τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Όπως ανέφερε, «η Φλόγα» είναι ένα σωματείο που λειτουργεί από το 1985 και ιδρύθηκε από γονείς παιδιών που πάσχουν από καρκίνο. Λειτουργεί μέσα από δωρεές και δεν λαμβάνει κανενός είδους  επιχορήγηση από το Κράτος, παρ’ όλα αυτά έρχεται να καλύψει τα κενά του Κράτους στην στήριξη των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο. Για παράδειγμα αγοράζει ιατρικό εξοπλισμό για τα δύο ογκολογικά νοσοκομεία της Αθήνας το «Ελπίδα», Μαριάννα Βαρδινογιάννη» και το «Αγλαΐα Κυριακού». Μάλιστα «η Φλόγα» έχει φτάσει στο σημείο να πληρώνει ακόμη και γιατρούς που προσλαμβάνει το Κράτος. Επιπλέον σύμφωνα με Ελ. Παπαγιάννη καλύπτει ένα μεγάλο ποσοστό παιδιών στην Αττική προσφέροντας τη δυνατότητα να κάνουν κάποιες ιατρικές εξετάσεις στο σπίτι και να μην χρειάζεται να μετακινούνται συνεχώς στο νοσοκομείο.

«Θέλουμε τη στήριξη του κόσμου γιατί και το πιο μικρό ποσό, ακόμη και μισό ευρώ για τη «Φλόγα» είναι το περισσότερο. Δυστυχώς το Κράτος δεν είναι στο πλευρό των οικογενειών, που αντιμετωπίζουν τη δοκιμασία του παιδικού καρκίνου. Ιδίως για τα παιδιά από την επαρχία, που πρέπει να βρίσκονται στα δύο ογκολογικά νοσοκομεία της Αθήνας το «Μαριάνα Βαρδινογιάννη» και το «Αγλαΐα Κυριακού».  Γι’ αυτό ακριβώς η «Φλόγα» έχει τρεις ξενώνες που φιλοξενεί παιδιά που έρχονται στην Αθήνα για τις θεραπείες τους. Όμως η ασθένεια είναι κάτι που μπορεί να αντιμετωπιστεί και γι’ αυτό χρειάζεται τα παιδιά και οι οικογένειές τους τη στήριξή μας»  ανέφερε η Ελ. Παπαγιάννη.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η πρωτοβουλία της «Φλόγας» να δαπανήσει 133.000 ευρώ για να αντικατασταθεί το λογισμό στο ακτινοθεραπευτικό του νο

σοκομείο, με την Ελ. Παπαγιάννη να σημειώνει ότι «ενώ το λογισμικό έπρεπε να το αντικαταστήσει το Κράτος, η «Φλόγα» παλεύει να μην επιβαρυνθεί με το ΦΠΑ για τη δωρεά αυτή».

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα Συνείδηση

Παύλος Φύσσας – Οκτώ χρόνια από τη δολοφονία του

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr