ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΦιλόζωοι κι ευαίσθητοι «με ξένα κόλλυβα»!

Φιλόζωοι κι ευαίσθητοι «με ξένα κόλλυβα»!

Φιλόζωοι κι ευαίσθητοι «με ξένα κόλλυβα»!

Φιλόζωοι κι ευαίσθητοι «με ξένα κόλλυβα»!

Οι φωτογραφίες είναι από τον νέο Άγιο Χριστόφορο στο Αγρίνιο, στην οδό Χριστοβασίλη.

Μέσα στον πυκνό αστικό ιστό δηλαδή και σε μια περιοχή που δεν θεωρείται από τις πολύ “δύσκολες” της πόλης.

Τυπικά μας δείχνει κάποια αδέσποτα γατάκια τα οποία ταΐζονται από τους περίοικους και πολύ καλώς συμβαίνει αυτό. Όμως ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες (ή όχι και τόσο λεπτομέρειες).

Όπως μπορεί να δει κανείς εύκολα, το τάισμα γίνεται στο έδαφος, με τα υπολείμματα να μένουν και να δημιουργούν μια γλίτσα που αν την πατήσεις μπορεί να βρεθείς και στο έδαφος.

Στις σύγχρονες φιλικές προς τα αδέσποτα κοινωνίες (όπου καταρχήν δεν υπάρχουν αδέσποτα!) το τάισμα γίνεται σε κάποιο σκεύος και με κάποια φροντίδα από τον φιλόζωο για αυτό που θα μείνει.

Και υπάρχει και χειρότερο. Το τοπίο τριγύρω μοιάζει με παρατημένο και το πιθανότερο είναι ότι ο φιλόζωος σκέφτηκε “χάλια είναι, ας αφήσω την τροφή στο έδαφος, πόσο χειρότερα θα γίνει;”.

Ε, γι’ αυτό ακριβώς είναι έτσι όπως είναι ο συγκεκριμένος δρόμος, διότι κάποιος δεν έκοψε τα χόρτα του, κάποιος πέταξε την… παντόφλα του, ο δήμος δεν έκοψε τα… καλάμια δίπλα στο κράσπεδο!

Ένα αντίστοιχο φαινόμενο με τα γατάκια που ταΐζονται χύμα στον δρόμο το βλέπει κανείς και στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Κάποιοι αφήνουν φαγητό στο έδαφος ή σε κάποιες υποτυπώδεις ταΐστρες μπροστά από κάποια καταστήματα αλλά συχνά αυτή η κίνηση γίνεται από κάποιον διπλανό ή απέναντι έμπορο που δεν θέλει να ταΐσει τα σκυλάκια και τα γατάκια στην δική του πόρτα. Οπότε πάει στην είσοδο του γείτονα εμπόρου!

Εκεί εκδηλώνει τα φιλοζωικά του αισθήματα αλλά άλλος καθαρίζει κι άλλος διαχειρίζεται μετά τα ζωάκια που κάπως πρέπει να μην κόβουν την πρόσβαση στο κατάστημά του!

Γι’ αυτό κι ο τίτλος του σχολίου: ο Έλληνας, άρα κι ο Αγρινιώτης, είναι γενικά του “με ξένα κόλλυβα”, ιδιαίτερα στον δημόσιο χώρο. Για να μην πούμε το ρητό στην χειρότερη έκδοσή του…

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Οικονομικές μαντεψιές

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ