ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΦεύγας για τα Ελληνοτουρκικά: Ψυχραιμία και νηφαλιότητα, αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα

Φεύγας για τα Ελληνοτουρκικά: Ψυχραιμία και νηφαλιότητα, αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα

Φεύγας για τα Ελληνοτουρκικά: Ψυχραιμία και νηφαλιότητα, αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα

“Η Ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με ψυχραιμία και νηφαλιότητα αλλά ταυτόχρονα με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα” τόνισε ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Φεύγας, σε δήλωσή του στο Ρωσικό Ειδησεογραφικό Πρακτορείο Sputnik.

Καταλήγοντας στηδήλωσητου ο κ. Φεύγας επεσήμανεότι: “Σεκάθε περίπτωση, όμως, η Ελλάδα διαθέτειτην απαιτούμενηεθνικήενότητα, την αυτοπεποίθηση, την αποφασιστικότητα και τηνισχύ προκειμένου να διασφαλίσει τα κυριαρχικάτηςδικαιώματα. Όποτεχρειαστεί και μεκάθε απαιτούμενομέσο!”

Ολόκληρη η δήλωση του Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας:

“Η Ελληνικήκυβέρνηση παρακολουθείτιςτελευταίεςεξελίξειςστιςελληνοτουρκικέςσχέσειςμεψυχραιμία και νηφαλιότητα αλλά ταυτόχρονα με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα. Αυτήτηνώρα βρίσκονται σε πλήρηεξέλιξη πρωτοβουλίες και δράσειςτόσοσεδιπλωματικό, όσο και στρατιωτικό επίπεδο προκειμένου να διαφυλάξουμε τα εθνικά μας συμφέροντα.

Σεδιπλωματικό επίπεδο η Ελλάδα συνεχίζει και θα συνεχίσει να προασπίζεται τονσεβασμόστοδιεθνέςδίκαιο. Επιδεικνύουμεμια υπεύθυνησυμπεριφορά όπως αρμόζεισεένα σύγχρονοκράτος, μέλοςτηςΕυρωπαϊκήςΈνωσης και του ΝΑΤΟ. Ωςμια χώρα που προσδοκάτην καλήγειτνίαση και επιθυμείτηνειρήνη και τησταθερότητα στηνευρύτερη περιοχή. Αυτή η υπεύθυνησυμπεριφοράέωςσήμερα έχει αποδειχθεί αποτελεσματική και έχει αποτρέψειτην επιθετικότητα τηςΤουρκικής πλευράς. Τηνίδια συμπεριφορά καλούμε να επιδείξει και η γειτονικήχώρα. Εάν η Τουρκία επιμείνειστην επιθετικότητα τομόνο που πετυχαίνειείναι να αναδεικνύειτονρόλοτηςχώρας μας, ωςένα πυλώνα ασφάλειας στηνευρύτερη περιοχήτηςΑνατολικήςΜεσογείου και η ίδια να εκτίθεται διεθνώς και συνεχώς.

Σεκάθε περίπτωση, όμως, η Ελλάδα διαθέτειτην απαιτούμενηεθνικήενότητα, την αυτοπεποίθηση, την αποφασιστικότητα και τηνισχύ προκειμένου να διασφαλίσει τα κυριαρχικάτηςδικαιώματα. Όποτεχρειαστεί και μεκάθε απαιτούμενομέσο!”
 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr