ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΦεύγει το Πανεπιστήμιο; | Πρύτανης Πατρών «Η καλύτερη λύση είναι να μεταφερθούν τα τμήματα στην Πάτρα»

Φεύγει το Πανεπιστήμιο; | Πρύτανης Πατρών «Η καλύτερη λύση είναι να μεταφερθούν τα τμήματα στην Πάτρα»

Φεύγει το Πανεπιστήμιο; | Πρύτανης Πατρών «Η καλύτερη λύση είναι να μεταφερθούν τα τμήματα στην Πάτρα»

Σε συμβολική κατάληψη στην Πάτρα και στην Διοίκηση της Πρυτανείας προχώρησαν χθες  τουλάχιστον 150 φοιτητές από το Αγρίνιο και τα τμήματα ΔΕΑΠΤ, ΔΠΦΠ και ΔΠΠΝΤ. Η κατάληψη των φοιτητών υποστηρίχθηκε από αντίστοιχο αριθμό φοιτητών της Πάτρας. Η κατάληψη άρχισε από πολύ νωρίς το πρωί κα διήρκησε ως τις 02.30 το μεσημέρι, ενώ οι διεκδικήσεις των φοιτητών του Αγρινίου έγιναν αποδεκτές από 10 Δ.Σ φοιτητών της Πάτρας και 3 γενικές συνελεύσεις.

Τα αιτήματα των φοιτητών του Αγρινίου ήταν κυρίως η ανάπτυξη των τμημάτων τους, αλλά και η ισότιμη μεταχείρισή τους με αυτά των Πατρών, καθώς επίσης και η καλύτερη χρηματοδότηση προς το Αγρίνιο, το οποίο με την συγχώνευση των Πανεπιστημίων έδωσε «προίκα» αρκετές χιλιάδες ευρώ στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Ξεχωριστό και πρωταρχικό αίτημα αποτελεί για τους φοιτητές το θέμα της σίτισής και της στέγασής τους.

Κατά την κατάληψη, η Πρύτανης ήρθε σε επαφή με τους φοιτητές των τμημάτων του Αγρινίου, καλώντας τους να σταματήσουν πρώτα την κατάληψη και μετά να κουβεντιάσουν στην αίθουσα της συγκλήτου, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από το σύνολο των φοιτητών.  Η πρύτανης κα Κυριαζοπούλου, αφού πρώτα είπε ότι αντιλαμβάνεται το θέμα, και ότι οι καταλήψεις δεν οδηγούν πουθενά, αφού και η ίδια στην φοιτητική της ζωή έκανε και κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό, τους είπε, ότι, είναι παράνομη η πράξη τους αυτή.

Ως προς την ουσία του θέματος, η Πρύτανης υποστήριξε ότι από το υπουργείο εκπορεύονται όλα τα προβλήματα και σε μια άτυπη επαφή που έγινε μεταξύ πρυτάνεων και υπουργείου η ίδια προέταξε τα προβλήματα του Αγρινίου. Σύμφωνα με τους φοιτητές, η Πρύτανης κα Κυριαζοπούλου δεσμεύτηκε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα επισκεφτεί το Αγρίνιο για να μιλήσει στους φοιτητές στο αμφιθέατρο του Αγρινίου. Όπως η ειδησεογραφική ιστοσελίδα sinidisi.gr έγραψε χθες το πρωί τέθηκε ευθέως το θέμα της χωροταξικής μεταφοράς των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου στην Πάτρα από την ίδια την Πρύτανη, ενώ έγινε και λόγος αν αυτό είναι άμεσα εφικτό.

Το θέμα αυτό πλέον τίθεται επί τάπητος και από τους φοιτητές, που σαφώς θα το κουβεντιάσουν, αν και αδυνατούν να λάβουν τις αποφάσεις τους την ερχόμενη εβδομάδα που θα έρθει η κα Κυριαζοπούλου στο Αγρίνιο.

Η Πρύτανης, μιλώντας με τους φοιτητές τους παρουσίασε ως καλύτερη λύση για να παραμείνουν ως έχουν τα τμήματα τη μεταφορά τους στην Πάτρα.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr