ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτισμοςΦεστιβάλ Αγρινίου «Photopolis»: Εγκαίνια με σπάνιες συλλογές και αφιέρωμα στον Γιάννη Χατζή (εικόνες & βίντεο)

Φεστιβάλ Αγρινίου «Photopolis»: Εγκαίνια με σπάνιες συλλογές και αφιέρωμα στον Γιάννη Χατζή (εικόνες & βίντεο)

Φεστιβάλ Αγρινίου «Photopolis»: Εγκαίνια με σπάνιες συλλογές και αφιέρωμα στον Γιάννη Χατζή (εικόνες & βίντεο)

Το Φωτογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου «Photopolis» μαζί με τη Γυμναστική Εταιρεία διοργάνωσε στο Παπαστράτειο Μέγαρο Θεματική Έκθεση με τίτλο «Αναλογική Εποχή», αφιερωμένη στον κόσμο της αναλογικής φωτογραφίας και του κινηματογράφου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν σήμερα και απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς ο Ανδρέας Σκαρτσάρης, ο Πρόεδρος της Γυμναστικής Εταιρείας Ανδρέας Μπρέσιακας, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος και Ιδρυτικό Στέλεχος του «Photopolis» Πάνος Καλτσάς.

Συγκινητική ήταν η στιγμή κατά την οποία μίλησαν για τη θεματική έκθεση αλλά και τον εκλιπόντα Γιάννη Χατζή άνθρωποιοι που τον γνώριζαν.

Στην έκθεση υπάρχουν αντικείμενα από φωτογράφους και κινηματογραφιστές συλλέκτες, καθώς και απλούς ιδιώτες που κατέχουν σχετικό εξοπλισμό. Επιπλέον, η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες που έχουν τυπωθεί από φιλμ, αναδεικνύοντας τη μαγεία της αναλογικής διαδικασίας.

Στήθηκε σκοτεινός θάλαμος για την προβολή βίντεο με τη διαδικασία εκτύπωσης από αρνητικό φιλμ σε φωτογραφικό χαρτί.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο υπάρχει μικρό αφιέρωμα στον Αγρινιώτη Φωτογράφο Γιάννη Χαντζή (ο οποίος από το 2010 δεν είναι πλέον κοντά μας) με τις φωτογραφικές μηχανές του σε διάταξη φωτογραφικού στούντιο, καθώς θα εκτίθενται και δικές του φωτογραφίες.

 

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα προβάλλεται η πρώτη κινηματογραφική ταινία που δημιουργήθηκε το 1888 από τον Aime Augustin Louis Le Prince, ενώ θα προβάλλονται και δύο από τις πρώτες ταινίες των αδελφών Lumière, οι οποίοι το 1895 πραγματοποίησαν την ιστορική πρώτη δημόσια προβολή τους. Έργα που σημάδεψαν την έναρξη του κινηματογράφου.

Να σημειωθεί πως η έκθεση έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Δήμου Αγρινίου.

Ώρες Λειτουργίας: 18:00 – 21:00 καθημερινά

Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης για τη «συνάντησή» του με τον Ιάκωβο Καμπανέλλη στο «Δυτικά FM 92,8» – Στο Αγρίνιο στις 4 και 5 Δεκεμβρίου

 

 

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ