ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΑυτό δεν ήταν fast track, ήταν το κάτι άλλο….

Αυτό δεν ήταν fast track, ήταν το κάτι άλλο….

Αυτό δεν ήταν fast track, ήταν το κάτι άλλο….

Το γεγονός ότι μέσα σε λιγότερο από 15 λεπτά εξαντλήθηκε η χρηματοδότηση του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτόνομω» στη Δυτική Ελλάδα είναι μία ξεκάθαρη απόδειξη ότι το πρόγραμμα είχε στηθεί με πάρα πολλές στρεβλώσεις. Στρεβλώσεις που όσο κι αν προσπάθησαν οι μηχανικοί, δεν μπόρεσαν να τις αλλάξουν, πείθοντας την κυβέρνηση σε εισαγωγή κριτηρίων στην προκήρυξη του προγράμματος.

Έτσι το Υπουργείο Περιβάλλοντος κινήθηκε με τη λογική «όποιος πρόλαβε Κύριο είδε». Μία λογική που μπορεί να είναι άδικη, μπορεί να προσβάλλει τους μηχανικούς, αλλά ενδεχομένως μπορεί να φέρει μεγαλύτερες ταχύτητες. Μία εξήγηση στην εμμονή της κυβέρνησης να μην αλλάξει την προκήρυξη του προγράμματος ενδεχομένως να είναι και αυτή.

Γιατί, πιθανότατα το Υπουργείο σκέφτηκε ότι με κριτήρια και αξιολόγηση των αιτήσεων, η διαδικασία θα καθυστερήσει καθώς λογικά θα ακολουθούσε και η διαδικασία των ενστάσεων. Φαίνεται λοιπόν ότι προκρίθηκε η ταχύτητα και η ανάγκη να απορροφηθούν οι πόροι του προγράμματος, για να αναζωογονηθεί ένα μέρος του κατασκευαστικού κλάδου και της βιομηχανίας των δομικών υλικών.

Η υπόσχεση της κυβέρνησης στους μηχανικούς είναι ότι στην επόμενη φάση του προγράμματος θα υπάρξουν κριτήρια και δεν θα ακολουθηθεί η λογική του «όποιος πρόλαβε…».

Άραγε, τότε ο κατασκευαστικός κλάδος και η οικονομία γενικότερα δεν θα έχουν ανάγκη από ταχύτερη απορρόφηση των πόρων; Ίδωμεν….

Εφημερίδα Συνείδηση

Η Speedex δέχθηκε κυβερνοεπίθεση από χάκερς

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr