ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΦάρσα τα τηλεφωνήματα για βόμβα στο Δικαστικό Μέγαρο Μεσολογγίου

Φάρσα τα τηλεφωνήματα για βόμβα στο Δικαστικό Μέγαρο Μεσολογγίου

Μετά την διαλεύκανση της υπόθεσης του τηλεφωνήματος για βόμβα στο Δικαστικό Μέγαρο Μεσολογγίου, ακολούθησε απευθείας τηλεφώνημα για ύπαρξη βόμβας στο Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου με αναφορά στον Νίκο Μαζιώτη

Αναστάτωση προκλήθηκε χθες το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Μεσολογγίου, αφού υπήρξαν τηλεφωνήματα για βόμβα. Τα τηλεφωνήματα έγιναν στην πανελλαδικής εμβέλειας εφημερίδα «Τα Νέα», στην εφημερίδα του Μεσολογγίου «Αιχμή» και σε δημοσιογράφο του Αγρινίου, προειδοποιώντας για έκρηξη βόμβας, δηλώνοντας: «Δεν είναι αστείο, θα χαθούν ζωές».

Το τηλεφώνημα αποδείχθηκε φάρσα, παρά ταύτα όμως στο σημείο έσπευσαν άνδρες από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας μαζί με πυροτεχνουργό και σκύλο και εκκένωσαν το Δικαστικό Μέγαρο.

Μετά από την έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι τα τηλεφωνήματα ήταν φάρσα, η λειτουργία του δικαστικού μεγάρου συνεχίστηκε ομαλά. Την αστυνομία όμως την απασχολεί το επόμενο τηλεφώνημα που έγινε στις 11:56 (λίγη ώρα μετά την παράδοση στους πολίτες του δικαστικού μεγάρου Μεσολογγίου) στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», το οποίο ήταν προειδοποίηση για βόμβα στο Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου, φωνάζοντας ο άγνωστος άνδρας, σύμφωνα με την αστυνομία,: «Ζήτω ο Μαζιώτης».

Η ύπαρξη βόμβας αποδείχθηκε και σ’ αυτή την περίπτωση φάρσα. Στο Δικαστικό μέγαρο Μεσολογγίου καμία υπόθεση, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν ήταν αξιοσημείωτη. Η αστυνομία εξετάζει την πιθανή σύνδεση των δύο περιπτώσεων, ενώ ξεκίνησε απευθείας την προσπάθεια εντοπισμού των ατόμων που τηλεφώνησαν.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr