ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΝεκτάριος Φαρμάκης στον Υφυπουργό Υποδομών: Να προχωρήσει γρήγορα η κατασκευή νέας γέφυρας στον Εύηνο

Νεκτάριος Φαρμάκης στον Υφυπουργό Υποδομών: Να προχωρήσει γρήγορα η κατασκευή νέας γέφυρας στον Εύηνο

Νεκτάριος Φαρμάκης στον Υφυπουργό Υποδομών: Να προχωρήσει γρήγορα η κατασκευή νέας γέφυρας στον Εύηνο

Να προχωρήσει γρήγορα η κατασκευή νέας γέφυρας στον Εύηνο ανέφερε στον Υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κατά τη διάρκεια της ημερίδας στο Μεσολόγγι με θέμα τα έργα και τις υποδομές στη Δυτική Ελλάδα

Συγκεκριμένα:

«Η Δυτική Ελλάδα θα πρέπει να στηριχθεί σε μια σύγχρονη εκδοχή ενδογενούς ανάπτυξης, η οποία δρα τοπικά και σκέφτεται παγκόσμια, έχοντας πλήρη κατανόηση της λειτουργίας των αγορών και πλήρη συνείδηση των περιορισμών της περιφερειακής κλίμακας» αυτήν τη φιλοσοφία για το ρόλο της Περιφέρειας κατέθεσε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης κατά την τοποθέτησή του στη διάρκεια ημερίδας για τις υποδομές και τα έργα, η οποία πραγματοποιείται στο Διοικητήριο της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι, παρουσία του υφυπουργού Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη.

Όπως είπε ο κ. Φαρμάκης μέσα από τον υφιστάμενο χωροταξικό σχεδιασμό και μέσα από την ανοικτή οικονομία δεν αμφισβητείται ο ρόλος των ενδοπεριφερειακών πόλων ανάπτυξης. «Το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι, ο Πύργος, αλλά και η Αμαλιάδα, το Αίγιο, τα Καλάβρυτα η Αμφιλοχία και η Βόνιτσα, το Θέρμο και η Ζαχάρω, έχουν τον δικό τους ρόλο. Δημιουργούν ένα ακτινωτό πλαίσιο ανάπτυξης» περιέγραψε κι έθεσε μια σειρά διεκδικήσεων στον υφυπουργό για την κάλυψη των ελλειμμάτων σε υποδομές, επικεντρώνοντας μεταξύ άλλων και στον οριζόντιο άξονα Πλατυγιάλι – Αγρίνιο – Καρπενήσι – Λαμία.

Μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης, εστίασε και στην κατεστραμμένη γέφυρα του Ευήνου, μίλησε για τα προσωρινά μέτρα που ελήφθησαν με μέριμνα της Περιφέρειας για την διευκόλυνση των κατοίκων, με τον Περιφερειάρχη να διαμηνύει: «Θέλουμε το έργο αυτό να προχωρήσει ταχύτατα, ενώ πρέπει να δούμε και τη δυνατότητα προσωρινής εναλλακτικής λύσης έως ότου κατασκευαστεί η νέα γέφυρα»

 

Μεταδίδεται από https://youtu.be/kNbC0UyPA8E

Η… αναλυτική ματιά του Αλέξη Τσίπρα στις γαλλικές εκλογές

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ