ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΠιθανή η δημιουργία “πράσινου” αγωγού – Τι είπε για το φυσικό αέριο ο αντιπεριφερειάρχης Φ. Ζαϊμης στον “Δυτικά Fm 92.8”

Πιθανή η δημιουργία “πράσινου” αγωγού – Τι είπε για το φυσικό αέριο ο αντιπεριφερειάρχης Φ. Ζαϊμης στον “Δυτικά Fm 92.8”

Πιθανή η δημιουργία “πράσινου” αγωγού – Τι είπε για το φυσικό αέριο ο αντιπεριφερειάρχης Φ. Ζαϊμης στον “Δυτικά Fm 92.8”

Ικανοποιημένος από τις εξελίξεις σχετικά με το φυσικό αέριο έπειτα από έγκριση της ΡΑΕ  (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) του προγράμματος ανάπτυξης του ΔΕΣΦΑ 2021-2030, στο οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται και η τροφοδοσία της Πάτρας, εμφανίστηκε ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης.

Μιλώντας στον “Δυτικά Fm 92,8” ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας   αναφέρθηκε στα συντονισμένα βήματα που δρομολόγησαν τις εξελίξεις, με κυρίαρχο τη σύνθεση της επιχειρηματολογίας σχετικά με τη βιωσιμότητα του έργου. Έκανε δε γνωστό ότι δεν αποκλείεται ο αγωγός φυσικού αερίου να πληροί όρους που θα τον καταστήσουν “πράσινο”, φιλικό δηλαδή προς το περιβάλλον.

Απαντώντας σε ερώτημα της Δήμητρας Λαοπόδη σε σχέση με την τροφοδοσία περιοχών όπως το Αγρίνιο σημείωσε ότι η λύση της δεξαμενής του υγροποιημένου φυσικού αερίου είναι  λογική αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, εφόσον η κατανάλωση ξεπεράσει ξεπεράσει κάποιο όριο, για παράδειγμα στην περίπτωση που συγκεντρωθούν σε ένα σημείο βιομηχανικές επιχειρήσεις, να επιδιωχθεί η επέκταση του αγωγού.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Ζαΐμη: 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr