Εύβοια: Φάλαινα εμφανίστηκε σε παραλία – Εντυπωσιακό βίντεο ντοκουμέντο

Ένα απίστευτο θέαμα αντίκρισαν κάτοικοι μιας περιοχής της Εύβοιας, αφού εμφανίστηκε στη θάλασσα… φάλαινα.

Επιχείρηση διάσωσης μιας φάλαινας του είδους ζίφιος που εξόκειλε στα ρηχά της παραλίας του Αλίμου, Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022.
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Σύμφωνα με το evima.gr, κάτοικος της Εύβοιας δήλωσε πως «είδα ένα τεράστιο ψαρί να κολυμπάει μέσα στη θάλασσα, όταν πλησίασα είδα πως ήταν φάλαινα».

Το βίντεο τράβηξε ο ίδιος ο οποίος εργάζεται στο εργοτάξιο της περιοχής που βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο που βρέθηκε η φάλαινα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για το είδος «Σιφιός» και φαίνεται ότι έχει χάσει τον προσανατολισμό του, ίσως, λόγω της θερμοκρασίας των τελευταίων ημερών.

Οι φυσητήρες (Physeter macrocephalus), έχουν βρει στις ελληνικές θάλασσες ένα ιδανικό «σπίτι», όπως αναφέρει το WWF.

Οι ανώτεροι αυτοί θηρευτές της θαλάσσιας τροφικής αλυσίδας και ρυθμιστές της υγείας του θαλάσσιου περιβάλλοντος απειλούνται με εξαφάνιση. Ανθρωπογενείς ήχοι όπως οι ήχοι από τις σεισμικές έρευνες για έρευνα υδρογονανθράκων, τις στρατιωτικές ασκήσεις και τις προπέλες των σκαφών, προκαλούν θανατηφόρους τραυματισμούς. Η κλιματική αλλαγή, η αλιεία με παρασυρόμενα αφρόδιχτα και η ρύπανση των θαλασσών από πετρελαιοκηλίδες ή από την κατάποση πλαστικών, έχουν ολέθριες συνέπειες για την επιβίωσή τους.

Φωτογραφία αρχείου eurokinissi

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ηλεία: Επιχειρηματίας με ...μπόλικη κοκαΐνη στα χέρια αστυνομικών

Στο σπίτι του εντοπίστηκαν ναρκωτικά και ένα όπλο