ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΗ εύστοχη σύγκριση του Μερμίγκη

Η εύστοχη σύγκριση του Μερμίγκη

Η εύστοχη σύγκριση του Μερμίγκη

«Εκεί που δεν κοίταξαν τίποτα, τώρα διυλίζουν τον κώνωπα»

Ακούστηκαν πολλά παράδοξα στη συζήτηση για το Πάρκο στο δημοτικό συμβούλιο. Ίσως γιατί επρόκειτο για μία συζήτηση που δεν θα κατέληγε σε κάποια απόφαση, αλλά για ενημέρωση του Σώματος για την τροποποιημένη και εγκεκριμένη πια μελέτη ανάπλασης του Πάρκου. Ακούστηκε, για παράδειγμα, μια ρητορική που λέει ότι δεν έχει σημασία τι λένε οι υπηρεσίες που δίνουν τις εγκρίσεις και τις αδειοδοτήσεις ή σε άλλη περίπτωση ότι η μελέτη αυτή, που έχει προϋπολογισμό 1,8 εκατ. ευρώ μοιάζει με τη μελέτη της περιόδου Μοσχολιού, που είχε προϋπολογισμό 4,7 εκατ. ευρώ. Κάπου εκεί χρειάζονταν και μια παρέμβαση κάπως πιο γειωμένη με την πραγματικότητα.

Και αυτή ήρθε από τη μικρή αναδρομή που έκανε ο επικεφαλής του «Ανυπότακτου Αγρινίου», Στέλιος Μερμίγκης, ο οποίος θύμισε ότι η απόφαση του ΣτΕ για την ανάπλαση της περιόδου Μοσχολιού, κατέδειξε παρανομίες που έγιναν στο Πάρκο. «Δεν μπορούμε να τα περάσουμε αβρόχοις ποσί όλα αυτά» είπε χαρακτηριστικά ο Στ. Μερμίγκης και υπογράμμισε τη «σιωπή» κάποιων παρατάξεων της αντιπολίτευσης για το γεγονός ότι αυτή η μελέτη της περιόδου Μοσχολιού ζημίωσε το δήμο Αγρινίου κατά 300.000 ευρώ περίπου.

Μάλιστα ο Στ. Μερμίγκης συνέκρινε τις αδειοδοτητικές διαδικασίες και τη στάση των εμπλεκόμενων υπηρεσιών κατά την περίοδο Μοσχολιού και στην τωρινή συγκυρία με τη μελέτη της νυν δημοτικής αρχής. «Εκεί που δεν κοίταξαν οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες τίποτα από τις παράνομες και ανυπόστατες μελέτες, άρχισαν τώρα να διυλίζουν τον κώνωπα» είπε χαρακτηριστικά εκτιμώντας έτσι την καθυστέρηση στην αδειοδότηση της μελέτης.

Εφημερίδα Συνείδηση

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr