ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΕυρωπαϊκά εύσημα καλής διακυβέρνησης σε Αγρίνιο και Αμφιλοχία

Ευρωπαϊκά εύσημα καλής διακυβέρνησης σε Αγρίνιο και Αμφιλοχία

Ευρωπαϊκά εύσημα καλής διακυβέρνησης σε Αγρίνιο και Αμφιλοχία

Ευρωπαϊκά εύσημα καλής διακυβέρνησης σε Αγρίνιο και Αμφιλοχία

Το «Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας στην Καλή Διακυβέρνηση» (ELOGE), που ξεκίνησε στην Ευρώπη το 2007, έλαβαν οι Δήμοι Αγρινίου και Αμφιλοχίας.

Είναι ένα πρόγραμμα που υλοποιήθηκε από την ΚΕΔΕ, στο ΙΤΑ και το Συμβούλιο της Ευρώπης και αποτελείται από 12 αρχές, με στόχο την εναρμόνιση και την βελτίωση της τοπικής διακυβέρνησης στις 47 χώρες – μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, ανάμεσα τους και η Ελλάδα.

Ειδικότερα, το Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας στην Καλή Διακυβέρνηση (ELOGE) αποδίδεται στους Δήμους που επιτυγχάνουν ένα υψηλό επίπεδο ποιότητας στις υπηρεσίες τους προς τους πολίτες, ύστερα από μια διαδικασία αξιολόγησης σε επίπεδο Δημάρχου, εργαζομένων στο Δήμο, αλλά και των πολιτών μέσω ερωτηματολογίων που οι εμπλεκόμενοι πολίτες, συνεργάτες και εργαζόμενοι στους Δήμους μπορούσαν να συμπληρώνουν μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας που δημιούργησε το ΙΤΑ.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν με πλήρη φάκελο 25 Δήμοι και τα αποτελέσματα εκδόθηκαν μετά από κατάταξη, η οποία έγινε από εμπειρογνώμονες του Συμβουλίου της Ευρώπης βάσει των διεθνών πρακτικών.

Δε στεριώνει εύκολα Γενικός Γραμματέας στο Μεσολόγγι

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr