Ευρωεκλογές χωρίς συζήτηση για την Ευρώπη

Στις ευρωεκλογές ψηφίζουμε τους ανθρώπους που συμμετέχουν σε όργανο, το ευρωκοινοβούλιο, που παράγει το 70 με 80% της νομοθεσίας, που στη συνέχεια υποχρεωτικά ψηφίζεται από την ελληνική βουλή

Ευρωεκλογές χωρίς συζήτηση για την Ευρώπη

Ευρωεκλογές λοιπόν! Ανακοινώνονται οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, όπως χθες από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, και το ερώτημα είναι αν όλοι αυτοί που είναι υποψήφιοι έχουν κάποια γνώμη για τα ευρωπαϊκά θέματα.

Π.χ. τι πιστεύουν για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση; Ποια στάση πρέπει να έχει η χώρα μας στο ζήτημα της πιθανής κατάργησης του βέτο στη λήψη των αποφάσεων; Το βέβαιο είναι ότι οι τηλεπερσόνες, οι αθλητές και οι ηθοποιοί, δεν ξέρουν τι σημαίνουν αυτά τα πράγματα. Το ερώτημα είναι τότε γιατί να πάμε να ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές και να μην πάμε για καφέ; Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος του ΠΑΣΟΚ που είναι αυτός υποψήφιος ευρωβουλευτής τις προάλλες από τη Ναύπακτο είπε ότι «οι ευρωεκλογές ευκαιρία για να επιλέξει ο λαός αξιωματική αντιπολίτευση». Όχι φίλε, στις ευρωεκλογές ψηφίζουμε τους ανθρώπους που συμμετέχουν σε όργανο, το ευρωκοινοβούλιο, που παράγει το 70 με 80% της νομοθεσίας, που στη συνέχεια υποχρεωτικά ψηφίζεται από την ελληνική βουλή! Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε ευρωεκλογές ωσάν να μην είμαστε κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εφημερίδα "Συνείδηση"