ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΕυνοϊκότερος ο ορίζοντας για την αξιοποίηση

Ευνοϊκότερος ο ορίζοντας για την αξιοποίηση

Ευνοϊκότερος ο ορίζοντας για την αξιοποίηση

Ευνοϊκότερος ο ορίζοντας για την αξιοποίηση

Πέρασαν ακριβώς δύο χρόνια από τότε που το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου αποφάσισε να αποδεχθεί τη δωρεά του Ιδρύματος Παπαστράτου που θα προκύψει από τη διάλυση του.

Χρειάστηκε να μεσολαβήσει μία δικαστική απόφαση, προκειμένου τελικά να ακολουθηθεί ένας άλλος δρόμος και μέσω Προεδρικού Διατάγματος να διαλυθεί και τυπικά το Ίδρυμα Παπαστράτου και η περιουσία του να περάσει στο δήμο Αγρινίου.

Πρόκειται ουσιαστικά για τα δύο κτίρια του συγκροτήματος των καπναποθηκών επί των οδών Δεληγιώργη και Μάκρη.

Και πλέον ο Δήμος Αγρινίου είναι ο ιδιοκτήτης όλου του συγκροτήματος, αφού το πενταόροφο κτίριο τσιμεντένιο κτίριο των καπναποθηκών είχε παραχωρηθεί από το 2004.

Επί πολλά χρόνια και σε μεγάλο βαθμό μέχρι σήμερα ο συγκεκριμένος χώρος στο κέντρο του Αγρινίου μοιάζει ως ένα από τα ακριβότερα αστικά κενά της χώρας.

Και μπορεί βεβαίως τα προηγούμενα χρόνια έλλειψει πόρων και συνηθισμένων αντιπαραθέσεων, ο Δήμος Αγρινίου να μην κατάφερε να αξιοποιήσει και να ανακαινίσει, όπως θα έπρεπε, το πενταόροφο κτίριο των καπναποθηκών, ωστόσο πλέον ο ορίζοντας μοιάζει πολύ περισσότερο ευνοϊκός.

Αφενός γιατί το πενταόροφο κτίριο των καπναποθηκών πρόκειται να ανακατασκευαστεί τα επόμενα χρόνια μέσω του ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας και του προγράμματος ΒΑΑ και τώρα επειδή ο δήμος αποκτά την ιδιοκτησία των δύο άλλων κτιρίων του συγκροτήματος και μία προίκα 1,4 εκατ. ευρώ που θα δαπανηθούν σε μεγάλο βαθμό για την ωρίμανση του έργου ανακαίνισης και των άλλων κτιρίων.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Π.Μοσχολιός: Στη διάθεση της Δημοτική Αρχής να βοηθήσουμε για την αξιοποίηση

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr