ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΘερμοΕύηνος – «Καρέλι»: Αναλαμβάνουν οι Δήμοι την αποκατάσταση της συρμάτινης γέφυρας

Εύηνος – «Καρέλι»: Αναλαμβάνουν οι Δήμοι την αποκατάσταση της συρμάτινης γέφυρας

Εύηνος – «Καρέλι»:  Αναλαμβάνουν οι Δήμοι την αποκατάσταση της συρμάτινης γέφυρας

Ήταν τέλη του περασμένου Ιανουαρίου όταν εξ’ αιτίας της κατολίσθησης στην επαρχιακή οδό Λουτρών Στάχτης – Θέρμου, μετά τη γέφυρα του Πόρου, η συρμάτινη γέφυρα στον Εύηνο στο «Καρέλι», έγινε σχεδόν πανελλαδικό θέμα για την επικινδυνότητά της, καθώς την χρησιμοποίησαν για να επιστρέψουν από το σχολείο τους στο Θέρμο.

Η κατολίσθηση είχε σημειωθεί αφού νωρίτερα είχε περάσει από το σημείο το σχολικό λεωφορείο που μετέφερε μαθητές από τη Φαμήλα και το Στράνωμα στο Θέρμο. Για το δρομολόγιο όμως της επιστροφής επικράτησε ένα αλαλούμ, με αποτέλεσμα οι μαθητές να αναγκαστούν να διασχίσουν τη συρμάτινη γέφυρα πάνω από τα φουσκωμένα νερά του Ευήνου, πράγμα που μοιραία έθεσε πολλά ερωτηματικά αναφορικά με το πόσο ασφαλής είναι μια τέτοια διέλευση.

Η συρμάτινη γέφυρα μπορεί σε άλλες εποχές για τους κατοίκους της περιοχής να ήταν μέρος της καθημερινότητάς της, όμως πλέον χρησιμοποιείται κατά βάση για λόγους φυσιολατρικούς και περιήγησης και όχι προφανώς για πηγανοέρχονται μέσω αυτής μαθητές στο σχολείο τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη μια της πλευρά αυτή η συρμάτινη γέφυρα στηρίζεται και καταλήγει όχι σε κάποια κολώνα ή κάποιο άλλο τεχνικό έργο, αλλά σε έναν αιωνόβιο πλάτανο…

Πλέον οι Δήμοι Θέρμου και Ναυπακτίας αναλαμβάνουν από κοινού να εκπονήσουν σειρά μελετών για (τοπογραφική, στατική, υδραυλική, γεωτεχνική, τεύχη δημοπράτησης) για την αποκατάσταση της συρματογέφυρας στο «Καρέλι». Οι μελέτες του έργου θα έχουν συνολικό προϋπολογισμό 60.000 ευρώ με συμμετοχή κατά το ήμισυ ως διαδημοτικό έργο.

Ήδη προχθές η σχετική απόφαση πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Θέρμου. «Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Θέρμου είναι αποφασισμένος να τελειώσει αυτή την εκκρεμότητα λόγω του γενικότερου ενδιαφέροντος διατήρησης του μνημείου και του πλήθους των επισκεπτών».

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα Συνείδηση

Ποιες είναι οι εξελίξεις για το οδικό έργο σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό

 

 

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ