ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΕύηνος: Άρχισαν χωματουργικές εργασίες για πρόχειρη διάβαση στην κοίτη του ποταμού (εικόνες)

Εύηνος: Άρχισαν χωματουργικές εργασίες για πρόχειρη διάβαση στην κοίτη του ποταμού (εικόνες)

Εύηνος: Άρχισαν χωματουργικές εργασίες για πρόχειρη διάβαση στην κοίτη του ποταμού (εικόνες)

Χωματουργικές εργασίες άρχισαν στον Εύηνο στο πλαίσιο της κατασκευής πρόχειρης διάβασης που θα καλύπτει έκτακτες ανάγκες, όπως διέλευση ασθενοφόρων ή οχημάτων της Πυροσβεστικής.

Σχετικές φωτογραφίες δημοσίευσε σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Galatas news.

 

Επιτέλους η πρόχειρη λύση

Σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Συνείδηση” (14.05.22)  γίνεται εκτενής αναφορά στο θέμα. Τονίζεται ότι πέντε μήνες από την καταστροφή της γέφυρας Ευήνου από τις πλημμύρες, οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Χάλκειας και ενώ δεν έχουν πάρει καμία σαφή απάντηση και κανένα χρονοδιάγραμμα για το πώς θα αρθεί ο ιδιοτύπος αποκλεισμός τους, βλέπουν όσα έχουν πέσει στο τραπέζι στο καιρούς να μην εφαρμόζονται τουλάχιστον μέχρι στιγμής…

Με καθυστέρηση βέβαια, αλλά τουλάχιστον είναι παρήγορο για τους αγρότες ιδίως της περιοχής, από χθες μηχανήματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μετά από σχετικό αίτημα της Πολιτικής Προστασίας, ξεκίνησαν να κατασκευάζουν ένα πρόχειρο πέρασμα μέσα από το ποτάμι για να μπορούν να επικοινωνούν με την απέναντι πλευρά.

Πρόκειται για το αυτονόητο, δηλαδή μια πρόχειρη γέφυρα με την τοποθέτηση σωληνωτών μέσα στο ποτάμι, όπως συμβαίνει λίγα χιλιόμετρα βορειότερα για την επικοινωνία ανάμεσα στο Τρίκορφο Ναυπακτίας και το Παραδείσι του Δήμου Αγρινίου.

Αυτός ο πρόχειρος δρόμος που δημιουργείται θα χρησιμεύει και για την διέλευση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης, όπως τα πυροσβεστικά και τα ασθενοφόρα. Όμως αυτός ο δρόμος θα χρησιμοποιηθεί νομοτελειακά και στα όρια της νομιμότητας… από τους αγρότες και τους κατοίκους της περιοχής.

Για να συμβεί όμως το αυτονόητο, φαίνεται ότι έχει “χαθεί” αυτό που φάνταζε ως προσωρινή λύση στο πρόβλημα, δηλαδή η επισκευή της γέφυρας του ΟΣΕ. Πληροφορίες λένε πως παραδόξως ζητήθηκε το γκρέμισμα της γέφυρας του ΟΣΕ, προκειμένου να προχωρήσει “απρόσκοπτα” η κατασκευής της νέας οδικής γέφυρας, που εκτιμάται ότι απαιτήσει δύο με τρία χρόνια εργασιών, ενώ μέχρι σήμερα δεν γίνει γνωστό πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

Το πρόχειρο πέρασμα μέσα από το ποτάμι, για το διάστημα του καλοκαιριού, σίγουρα θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους της περιοχής. Τι θα συμβεί όμως το φθινόπωρο, όταν αρχίσει να βρέχει ξανά και τα νερά του ποταμού θα ανέβουν; Χωρίς την ενδιάμεση λύση, καθώς τέτοια ήταν η γέφυρα του ΟΣΕ, οι κάτοικοι της περιοχής θα βρεθούν ξανά στον ιδιότυπο αποκλεισμό που βιώνουν τους τελευταίους πέντες μήνες…

Είναι προφανές ότι ο χειρισμός του θέματος από τους αρμοδίους του Υπουργείου Υποδομών και του αρμοδίου παρά τω πρωθυπουργώ για τις αποκαταστάσεις είναι τουλάχιστον προβληματικός, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής δικαιολογημένα να αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι, σημειώνει στο ρεπορτάζ του ο Δημήτρης Παπαδάκης.

Σημειώνεται ότι για απόψε (14.05.22) στις 7 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί νέα σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων του Γαλατά στην πλατεία της Κοινότητας.

4ο Αναπτυξιακό Συνέδριο: Το βραβευμένο “Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης” στη λίμνη Τριχωνίδα την επόμενη Κυριακή

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr