ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτισμοςΕυηνοχώρι: Μια γιορτή όλο…γλύκα – Τοπικές συνταγές, παράδοση και λαογραφία σε μια εκδήλωση

Ευηνοχώρι: Μια γιορτή όλο…γλύκα – Τοπικές συνταγές, παράδοση και λαογραφία σε μια εκδήλωση

Ευηνοχώρι: Μια γιορτή όλο…γλύκα – Τοπικές συνταγές, παράδοση και λαογραφία σε μια εκδήλωση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή (24.07.22) η 9η γιορτή γλυκού στην πλατεία «Οδυσσέας Ελύτης» στο Ευηνοχώρι που συνδιοργάνωσαν  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευηνοχωρίου «Η Αρχαία Καλυδώνα» και ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων.

Η διοργάνωση ανέδειξε τις τοπικές συνταγές την παράδοση και τη λαογραφία της περιοχής.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη, μικροί και μεγάλοι, που βρέθηκαν στην γιορτή γεύτηκαν δεκάδες τοπικά, σπιτικά και πεντανόστιμα γλυκά, που με μεράκι ετοίμασαν μέλη του συλλόγου και γυναίκες του χωριού. Οι διοργανωτές, για ακόμα μία χρονιά, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο, που έφτανε συνεχώς στην εκδήλωση, χαρίζοντάς τους γλυκές, όμορφες και χαρούμενες στιγμές.

Ο δήμαρχος, Κώστας Λύρος, στο χαιρετισμό του συνεχάρη όλους για το έργο που παράγουν, τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή θα στηρίξει περαιτέρω το έργο και την συνεισφορά των συλλόγων και παράλληλα ανέφερε ότι «μέσα από τέτοιες “γλυκές” δράσεις που μας ενώνουν και μας φέρνουν κοντά, στις πλατείες και στις γειτονιές του τόπου μας έχουμε την ευκαιρία να αναδείξουμε την διαφορετικότητα και τα προτερήματα της κάθε περιοχής και να συμβάλουμε στην εξωστρέφεια του τόπου μας».

Κλείνοντας ο Κώστας Λύρος ευχαρίστησε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ευηνοχωρίου «η Αρχαία Καλυδώνα» και τον πρόεδρο, Διονύσιο Φούντα, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν, ώστε να στεφθεί με επιτυχία η εκδήλωση.

Η όμορφη γιορτή γλυκού έκλεισε με μουσική και οι παραβρισκόμενοι διασκέδασαν με ξεγνοιασιά και κέφι.

Την Κυριακή η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο Μεσολόγγι – Πώς θα προμηθευτείτε εισιτήρια

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ