ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδητα«Ευχαριστώ δεν θα πάρω» από τρεις

«Ευχαριστώ δεν θα πάρω» από τρεις

«Ευχαριστώ δεν θα πάρω» από τρεις

«Ευχαριστώ δεν θα πάρω» από τρεις

Την ερχόμενη Κυριακή 9 Ιανουαρίου πρόκειται να γίνουν οι δημαιρεσίες στους δήμους, καθώς το Υπουργείο Εσωτερικών μετά την ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου στην Αυτοδιοίκηση, έδωσε παράταση στις θητείες των οργάνων, προκειμένου να προσαρμοστούν στους χρόνους της επόμενης δημοτικής περιόδου μετά τις εκλογές του 2023.

Στο Αγρίνιο ο Δήμαρχος Γ. Παπαναστασίου το τελευταίο διάστημα προχωρά σε βολιδοσκοπήσεις των στελεχών της δημοτικής του ομάδας –γιατί εκτός από την εκλογή νέου προεδρείου στο Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι που είναι μάλλον πολύ εύκολο- φαίνεται πως κάνει σκέψεις για αλλαγές στο σχήμα των αντιδημάρχων, των οποίων η θητεία επίσης παρατάθηκε.

Σκέψεις ίσως όχι για σαρωτικές αλλαγές, αλλά για ένα «φρεσκάρισμα» με το βλέμμα στις επόμενες εκλογές ή τουλάχιστον για να καλυφθεί το πιο κρίσιμο πόστο της καθημερινότητας, αυτό του αντιδημάρχου καθαριότητας.

Η βολιδοσκόπηση όμως σε τρία μέλη της παράταξης, που είναι εκτός σχήματος και έχουν μια καλή σειρά εκλογής, σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ», συνάντησε την «ευγενική άρνηση» της προοπτικής να αναληφθεί πόστο ευθύνης.

Η άρνηση συνήθως μπορεί να έχει να κάνει με λόγους προσωπικούς (επαγγελματικούς – οικογενειακούς) ή με πολιτικούς λόγους.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως η ζυγαριά γέρνει περισσότερο προς το δεύτερο. Καθώς και οι μετεκλογικές συνεργασίες του Γ. Παπαναστασίου ενδέχεται να έχουν παίξει κάποιο ρόλο, όπως η πολιτική πικρία κάποιων που παρέμειναν αναξιοποίητοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Από την άλλη όμως ο Γ. Παπαναστασίου με τις βολιδοσκοπήσεις και τις προτάσεις του έδειξε να υπολογίζει σε όλους.

Πάντως έστω κι αν ορισμένες αρνήσεις περιορίζουν κάπως τις επιλογές του Γ. Παπαναστασίου, σίγουρα μεταξύ των 23 πια μελών της δημοτικής ομάδας υπάρχει ο «χώρος» για να προχωρήσει ο Δήμαρχος στις όποιες αλλαγές εκείνος κρίνει.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Η «Όμικρον» θα κρίνει τα πάντα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr