ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΕξώδικα και ελεγκτές στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Εξώδικα και ελεγκτές στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Στο απροχώρητο η κατάσταση, αντιμέτωπη με τις επιλογές της η διοίκηση

Εξώδικα και ελεγκτές στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Οι εφημερίες πέρα από τα προβλεπόμενα όρια του νόμου και οι απανωτές καταγγελίες προς την διοίκηση φέρνουν νοσοκομείο και διοίκηση αντιμέτωπους με τη δικαιοσύνη και το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης

 

Αντιμέτωπο με το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης έρχεται το Νοσοκομείο Αγρινίου, αφού οι επιλογές της διοίκησης όχι μόνο δεν κατάφεραν να βγάλουν το ίδρυμα από την κρίση που περνάει εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και πόρων, αλλά αντιθέτως, έγιναν αιτία ακόμη και για αποστολή εξωδίκων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καρδιολόγος ο οποίος καλούνταν με «εντέλλεσθε» του διοικητή Γιώργου Βλάχου να «συμπληρώσει» τις εφημερίες της Καρδιολογικής Κλινικής, έστειλε πριν από δύο ημέρες μέσω του δικηγόρου του εξώδικο προς τον διοικητή του νοσοκομείου. Χτες επίσης υπήρξε όμως άλλη μια εξέλιξη στο «σήριαλ» που βιώνει το νοσηλευτικό ίδρυμα τους τελευταίους μήνες, καθώς κατέφθασε και έγγραφο από το Σώμα Ελεγκτών, αναφορικά με παλιότερες καταγγελίες προς τη διοίκηση.

Η κάλυψη των κενών του ιατρικού προσωπικού με την μετακίνηση γιατρού από το Νοσοκομείο Μεσολογγίου δεν είναι παρά μια λύση ανάγκης, αφού μετά την μείωση του αριθμού των καρδιολόγων, η κλινική λειτουργούσε αυτό τον μήνα χάρη σε εθελοντικές και απλήρωτες εφημερίες. Ο αριθμός των εφημεριών όμως που θα έπρεπε να καλύψει κατ’ αυτόν τον τρόπο ο συγκεκριμένος καρδιολόγος ξεπερνά τα όρια τα οποία θέτει ο νόμος. Πέραν όμως της τυπικότητας του νόμου, δημιουργούνται φυσικά και σοβαρά ερωτηματικά για το κατά πόσο μια τέτοια πρακτική μπορεί να είναι ιατρικά αποδεκτή.

Από τη στιγμή όμως που παρά τις πολλές και έγκυρες προειδοποιήσεις αλλά και την ανάπτυξη ενός ολόκληρου κινήματος πολιτών στην πόλη του Αγρινίου που διεκδικούν ένα καλύτερο νοσοκομείο, τα προβλήματά του δεν αντιμετωπίστηκαν εγκαίρως, η κατάσταση έφτασε πραγματικά στο απροχώρητο. Αυτή τη στιγμή και μετά το ιατρικό εξώδικο, καταβάλλεται προσπάθεια για εξεύρεση ιδιωτών καρδιολόγων που θα καλύπτουν εφημερίες με «μπλοκάκι», προσπάθεια η οποία είναι εξαιρετικά αβέβαιο αν θα τελεσφορήσει.

Μπορεί όλα αυτά όμως να ήταν λίγο πολύ αναμενόμενα, η χθεσινή ημέρα όμως επεφύλαξε μια ακόμη έκπληξη που έκανε όλους στο νοσοκομείο κυριολεκτικά να τρέχουν, αφού κατέφθασε έγγραφο του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που έχει ως προϊστάμενο τον Λέανδρο Ρακιντζή, αναφορικά με καταγγελίες που έχουν γίνει προς τη διοίκηση του νοσοκομείου. Οι καταγγελίες έγιναν εγγράφως τον περασμένο Αύγουστο από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στη διοίκηση του Νοσοκομείου, Στέλιο Μερμίγκη, δίχως όμως να έχουν απαντηθεί ποτέ. Ο ίδιος μάλιστα, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί τους, μας ενημέρωσε ότι επιφυλάσσεται να στραφεί εκ νέου εναντίος της διοίκησης, αφού η μη παροχή έγγραφης απάντησης εντός 50 ημερών, συνιστά διοικητική παράβαση.

«Αποτελεί δικαίωση για τις καταγγελίες που έχω κάνει», αναφέρει ο κ. Μερμίγκης, ο οποίος ασχολείται έχει αποστείλει επανειλημμένα καταγγελίες προς τη διοίκηση του νοσοκομείου καταγγέλλοντας αναξιοκρατία και ρουσφετολογικές πρακτικές. Οι καταγγελίες αυτές έχουν παραμείνει αναπάντητες έως τώρα, το γεγονός όμως ότι απασχόλησαν το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, δείχνει ότι μπορεί σύντομα να έχουμε εξελίξεις στην υπόθεση.

 

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr