ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΗ εξήγηση για το… λάθος στα τεστ των ενστόλων

Η εξήγηση για το… λάθος στα τεστ των ενστόλων

Η εξήγηση για το… λάθος στα τεστ των ενστόλων

Το αλαλούμ που παρατηρήθηκε με τα τεστ των ενστόλων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας την προηγούμενη εβδομάδα, όταν τα θετικά δείγμα βρέθηκαν τελικά αρνητικά σε δύο επανελέγχους εκτιμήθηκε από όλους ως ένα σχεδόν  τραγικό λάθος, αφού προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση όχι μόνο στους ενστόλους και τις οικογένειές τους, αλλά και ευρύτερα στην τοπική κοινωνία.

Στο Εργαστήριο Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών πάντως, όπου έγιναν οι αναλύσεις, εκτιμούν ότι δεν πρόκειται περί λάθους. Συγκεκριμένα εξηγούν ότι για λόγους προστασίας τα δείγματα δηλώθηκαν θετικά, καθώς οι αναλύσεις των δειγμάτων έδειξαν χαμηλό ιικό φορτίο. Μάλιστα όσον αφορά τους επανελέγχους, που αποδείχθηκαν αρνητικοί, η εξήγηση που δίνεται είναι ότι το διαπιστωμένο χαμηλό ιικό φορτίο μετά από λίγα 24ωρα μπορεί να αλλάξει και να μεταβληθεί σε θετικό.

Προφανώς δεν είμαστε ειδικοί για τα κρίνουμε όλα αυτά, ούτε φυσικά τη μεθοδολογία του κάθε εργαστηρίου. Σε κάθε περίπτωση είναι προτιμότερο να υπάρχει έστω ένας λανθασμένος συναγερμός και να λαμβάνονται κάποια προληπτικά μέτρα, παρά το αντίθετο. Με αφορμή όμως αυτή την περίπτωση ίσως θα έπρεπε για να μην προκαλείται αναστάτωση να καλούνται όσοι το δείγμα τους είναι στο… όριο άμεσα για επανέλεγχο.

Εφημερίδα Συνείδηση

Στο Ξηρόμερο περιμένουν πάντα κάτι παραπάνω από τους βουλευτές

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr