ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΕξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε ζωοκλοπές στην Ακαρνανία

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε ζωοκλοπές στην Ακαρνανία

Εξαρθρώθηκε μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, εξαμελή σπείρα που διέπραττε ζωοκλοπές στην περιοχή της Ακαρνανίας.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν, χθες (23-10-2014) το πρωί, στο Παναιτώλιο Αγρινίου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας ημεδαπός ηλικίας 39 ετών και ένας 23χρονος, αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της ζωοκλοπής κατ΄εξακολούθηση, διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία, παράνομης οπλοκατοχής, παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Τις – κακουργηματικού χαρακτήρα – κατηγορίες, της ζωοκλοπής κατ΄εξακολούθηση και διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία, αντιμετωπίζουν ακόμη τέσσερις αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 37,25,23 και 23 ετών, μέλη της σπείρας, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, χθες (23-10-2014) το πρωί, στο Παναιτώλιο, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων που προέκυψαν από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, για ζωοκλοπές που είχαν συμβεί στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, ενήργησαν έρευνα σε ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας του 39χρονου, όπου εργαζόταν ο 23χρονος συλληφθείς, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• (148) αμνοερίφια που είχαν κλαπεί
• (2) κυνηγετικά όπλα που κατείχαν παράνομα,
• (722) γραμμάρια λαθραίου καπνού,
• (4) ηλεκτρικά εργαλεία,
• (1) αλυσοπρίονο και
• (15) σάκοι με λίπασμα

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι, οι έξι δράστες ενεργώντας από κοινού, είχαν διαπράξει από τις 17-8-2013 μέχρι και 18-10-2014, δεκαεπτά ζωοκλοπές και δύο κλοπές σε ποιμνιοστάσια και οικίες της περιοχής, με έντεκα παθόντες.

Η σπείρα, δρώντας με διαφορετική σύνθεση ανα περίπτωση, διέπραττε ζωοκλοπές και στη συνέχεια μετέφερε τα αμνοερίφια στο ποιμνιοστάσιο του 39χρονου προκειμένου να τα αποκρύπτει.

Επιπλέον, ο 39χρονος απασχολούσε παράνομα τον 23χρονο αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας , ο οποίος στερείται ταξιδιωτικών εγγράφων.

Τα (148) αμνοερίφια που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων, καθώς και τα εργαλεία, το αλυσοπρίονο και τα λιπάσματα, αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε η Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr