ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΈξαρση των ιώσεων στο Αγρίνιο – «Βροχή» τα τεστ

Έξαρση των ιώσεων στο Αγρίνιο – «Βροχή» τα τεστ

Έξαρση των ιώσεων στο Αγρίνιο – «Βροχή» τα τεστ

Έξαρση των ιώσεων στο Αγρίνιο – «Βροχή» τα τεστ όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”. «Πουλάνε» ξανά τα τεστ το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Αγρίνιο λόγω της έξαρση των ιώσεων του αναπνευστικού και της γρίπης.

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Αν και ο κόσμος στην περιοχή του Αγρινίου φαίνεται να έχει «γυρίσει την πλάστη του» στην τέταρτη δόση του εμβολίου για τον covid, δεν φαίνεται πως ισχύει και το ίδιο σε ότι αφορά τη γρίπη και τα test covid.

Οι εμβολιασμοί για την γρίπη είναι ιδιαίτερα αυξημένοι το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως επίσης αυξημένα κατά πολύ μάλιστα είναι και τα τεστ για τον κορονοϊό και την γρίπη.

Οι Αγρινιώτισσες και οι Αγρινιώτες λόγω της αύξησης της νοσηρότητας το τελευταίο διάστημα, αλλά και επειδή επιθυμούν να περάσουν μια ήσυχη εορταστική περίοδο με άτομα του περιβάλλοντος τους που αγαπούν και δεν ζουν στην περιοχή, επιλέγουν να κάνουν τεστ ακόμη και προληπτικά, για να τα προστατέψουν τόσο τα άτομα αυτά, όσο και τον εαυτό τους και έτσι, με τον τρόπο αυτό, να περάσουν πιο ευχάριστα τις γιορτές.

Επίσης, όσοι έχουν συμπτώματα νόσησης επιλέγουν να προμηθεύονται τα διπλά τεστ, ώστε να δουν αν νόσησαν από covid ή γρίπη, που βρίσκεται σε έξαρση μαζί με άλλες ιώσεις. Επιστήμονες της περιοχής «καταθέτουν» την εκτίμησή τους μιλώντας στη «Σ».

Συγκεκριμένα ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου Απόστολος  Ξυλωμένος επεσήμανε:

Έξαρση των ιώσεων στο Αγρίνιο - «Βροχή» τα τεστ
Ο Απόστολος  Ξυλωμένος

«ο κόσμος κάνει test για τον covid αρκετά συχνά μάλιστα, πολύ παραπάνω απ ότι φαίνεται, διότι, πολλά τα προμηθεύεται από τα φαρμακεία και τα κάνει μόνος στο σπίτι. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή κυριαρχεί αυτή την στιγμή και η γρίπη τύπου Α. Κάνει τεστ και για την γρίπη, η οποία έχει παρόμοια συμπτώματα με τον covid, γι’ αυτό συχνά γίνονται τα διπλά τεστ που είναι για την γρίπη και για τον κορονοιό μαζί.

Είναι μεγάλο το ποσοστό του κόσμου που κάνει τεστ. Κατ’ εκτίμηση θεωρώ πως 30% με 40% του κόσμου στην παροχή μας πλέον κάνει τεστ. Το τελευταίο περίπου δεκαήμερο αυξήθηκαν και τα τηλέφωνα στους γιατρούς από ασθενείς είτε με γρίπη, είτε με covid.

Για την τέταρτη δόση covid η εικόνα είναι λίγο απογοητευτική. Οι κάτω των 60 ετών δεν είναι τόσο «θερμοί» να κάνουν το εμβόλιο, ενώ όσοι το κάνουν είναι άνω των 75 ετών. Φαίνεται πως ατόνησε, διότι έχει νοσήσει πολύς κόσμος, η ενημέρωση επίσης δεν είναι διαρκής, ενώ επίσης έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι υπάρχει το αντιικό φάρμακο και τέλος έχουν επαναπαυτεί με τα ήπια συμπτώματα που έχει τώρα ο covid σε σχέση με παλιότερα.

Σε σχέση με τις αρχές του 2022 κατ’ εκτίμηση θεωρώ πως τώρα το ποσοστό του εμβολιασμού του κόσμου είναι τουλάχιστον κατά 60% μειωμένο. Δεν ενδιαφέρονται όλοι, ρωτάνε πολύ λίγοι. Η ενημέρωση κεντρικά δεν είναι σωστή θεωρώ, δεν χρειάζεται καθημερινή, αλλά σίγουρα χρειάζεται, ώστε ο κόσμος να έχει σωστή και τεκμηριωμένη εικόνα.

Τα συμπτώματα αυτή την στιγμή του covid είναι ηπιότερα από την γρίπη, αλλά ο κόσμος πρέπει να κάνει το εμβόλιο, δεν πρέπει να «σταματά» στο γεγονός ότι κουράστηκε από τους εμβολιασμούς. Έχει δίκιο, αλλά από την άλλη οι νοσηλείες στο Νοσοκομείο Αγρινίου φαίνεται να έχουν αυξηθεί από covid-19.

Οι γιορτές θα επιδεινώσουν την όλη κατάσταση, ενώ η γρίπη που είναι σε πολύ μεγάλη ένταση, ήρθε στην Ελλάδα πολύ νωρίτερα απ ότι έρχονταν συνήθως. Πάντα η γρίπη έρχονταν στην Ελλάδα περίπου το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, ενώ τώρα ξεκίνησε σίγουρα ένα μήνα νωρίτερα. Για την γρίπη όμως το καλό είναι ότι ο κόσμος εμβολιάζεται μαζικά.

Αυτή τη στιγμή ξεκινούν και κάνουν την εμφάνισή τους στην περιοχή μας τα συμπτώματα από τις παραμονές των Χριστουγέννων. Από τα νεαρά άτομα μεταφέρθηκαν ήδη στους μεγαλύτερους. Χοντρικά κοντά στις 30 του μήνα θα έχουμε μεγάλη έξαρση και επίσης θα υπάρχει ακόμη ένα «κύμα» περίπου στις 5 Ιανουαρίου».

Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τριχωνίδας Αχιλλέας Κοντοπάνος τόνισε:

Έξαρση των ιώσεων στο Αγρίνιο - «Βροχή» τα τεστ
Ο Αχιλλέας Κοντοπάνος

«αυτή την στιγμή το ενδιαφέρoν για την τέταρτη δόση του εμβολίου για τον covid είναι μειωμένο, λίγο οι γιορτές, λίγο ο αντιγριπικός εμβολιασμός, φαίνεται σίγουρα πως όλος ο κόσμος έχει αφήσει παραπίσω την τέταρτη δόση.

Τα τεστ του covid μπορούν να γίνουν είτε στο σπίτι, είτε σε φαρμακείο και πλέον υπάρχουν και τα test που ανιχνεύουν και την γρίπη τύπου Α και τύπου Β και τον covid. Αυτά έχουν διπλή διαγνωστική ικανότητα και απαγορεύεται να γίνουν στο φαρμακείο.

Πρέπει ο πολίτης να το κάνει στο σπίτι του. Υπάρχει αύξηση της ζήτησης για τεστ, αλλά και των κρουσμάτων covid. Τις περισσότερες φορές αυτοί που μπορούν προμηθεύονται το διπλό τεστ για να διαπιστώσουν, αν ασθενούν από γρίπη ή covid.

Όσοι απευθύνονται σε φαρμακείο για να κάνουν τεστ κάνουν μόνο για τον κορονοϊό και αυτοί αυξήθηκαν πάρα πολύ εδώ και 15 ημέρες. Η αύξηση των τεστ ήρθε με την αύξηση της νοσηρότητας, είτε αφορά γρίπη, είτε αυτό αφορά ιώσεις, είτε covid».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Απογραφή 2021: 235.371 ο νόμιμος πληθυσμός της Αιτωλοακαρνανίας και 101.284 του Δήμου Αγρινίου – Δείτε στοιχεία

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ