Τα ευτράπελα των εκλογών: Το exit poll του φούρναρη, οι τούρτες και ο καβαλάρης ψηφοφόρος

Στις 7 το πρωί ξεκίνησε η προσέλευση του κόσμου στις κάλπες και για άλλη μια φορά δεν έλειψαν τα περίεργα και τα ευτράπελα.

ekloges-evtrapela

Στις 7 το πρωί ξεκίνησε η προσέλευση του κόσμου στις κάλπες και για άλλη μια φορά δεν έλειψαν τα περίεργα και τα ευτράπελα.

Σε πολλά εκλογικά κέντρα υπήρξαν προβλήματα με την εφορευτική επιτροπή, καθώς τα μέλη που είχαν κληθεί δεν παρουσιάστηκαν. Με καθυστέρηση άνοιξε και το εκλογικό κέντρο όπου ψήφισε ο Κώστας Καραμανλής στη Θεσσαλονίκη, καθώς άργησε να φτάσει στον χώρο ο δικαστικός αντιπρόσωπος.

Κάποιοι δεν θέλουν να πάνε ξανά στις κάλπες

Από τους ψηφοφόρους που βρέθηκαν στα εκλογικά κέντρα κάποιοι έκλεψαν την παράσταση. Μια από αυτούς ήταν μια ηλικιωμένη στις Σέρρες, που, αφού ψήφισε, δήλωσε στις κάμερες ότι ελπίζει να είναι η τελευταία φορά που ασκεί τα εκλογικά της καθήκοντα.

Ένας άλλος ηλικιωμένος, αυτή τη φορά στην Πάτρα, δήλωσε ότι στα 92 του χρόνια έχει ψηφίσει σε πολλές εκλογές, αλλά πιστεύει ότι πρέπει να ζήσει άλλα 100 χρόνια για να δει... προκοπή.

Γάμος και εκλογές μαζί; Κανένα πρόβλημα

Σε δύο άλλες περιπτώσεις οι πολίτες συνδύασαν τον γάμο τους με τις εθνικές εκλογές. Στην Πάτρα ο γαμπρός, φορώντας ροζ σακάκι, έφτασε στο εκλογικό κέντρο για να ψηφίσει και στη συνέχεια πήρε τη μηχανή του και κατευθύνθηκε προς την εκκλησία.

Μερικά χιλιόμετρα μακριά, ένας γαμπρός στην Κρήτη έκανε το ίδιο πράγμα. Πρώτα πήγε στο εκλογικό κέντρο για να είναι σίγουρος ότι θα προλάβει και στη συνέχεια μετέβη στην εκκλησία ώστε να συναντήσει την αγαπημένη του.

Άλογα, σκύλοι και γαϊδούρια

Δεν έλειψαν κι αυτοί που επέλεξαν να φτάσουν στα εκλογικά κέντρα μαζί με τους τετράποδους φίλους τους. Ένας ηλικιωμένος κύριος πήρε μαζί του τον σκύλο του, τον οποίο αποχωρίστηκε μόνο τη στιγμή που μπήκε στο παραβάν και στη συνέχεια τον πήρε αγκαλιά για να ρίξουν μαζί το ψηφοδέλτιο στην κάλπη.

Καβάλα στο άλογο έφτασε ένας ψηφοφόρος σε εκλογικό κέντρο στο Ναύπλιο. Μαζί του είχε και δύο γαϊδουράκια και, όπως τόνισε ο ίδιος, αυτή του η πράξη ήταν μια μορφή διαμαρτυρίας.

Τούρτες κομμάτων και μπέρδεμα με τα ψηφοδέλτια

Όλη η χώρα κινείται σε εκλογικούς ρυθμούς, ακόμα και οι... φούρνοι. Στην Κοζάνη, σε τοπικό αρτοποιό έχει στηθεί ένα άτυπο exit poll, με τους πολίτες να δηλώνουν ανώνυμα τι ψήφισαν στις εκλογές. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, αυτή είναι μια παράδοση που κρατάει 20 χρόνια.

Η Πάτρα έγινε για άλλη μια φορά το επίκεντρο τον ευτράπελων στη εκλογική διαδικασία. Στην πρώτη περίπτωση, άνδρας ψηφοφόρος, αφού πέρασε στο παραβάν, έκανε την επιλογή του. Ωστόσο, αντί να ρίξει το ψηφοδέλτιο στην κάλπη, το έριξε στα... σκουπίδια!

Στη δεύτερη περίπτωση, γυναίκα εμφανίστηκε μπροστά στην κάλπη, έτοιμη να ρίξει το ψηφοδέλτιό της, το οποίο ωστόσο δεν είχε βάλει μέσα στον φάκελο.

Ηλικιωμένος εγκλωβίστηκε σε ασανσέρ σε σχολείο της Λάρισας

Απρόοπτο όμως σημειώθηκε και σε εκλογικό τμήμα της Λάρισας, όταν ένας ηλικιωμένος εγκλωβίστηκε σε ασανσέρ. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το larissanet, ο ηλικιωμένος άνδρας επέλεξε το ασανσέρ για να ανέβει σε όροφο του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου της πόλης. Για κακή του τύχη, όμως, προέκυψε βλάβη στο ασανσέρ, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί στο εσωτερικό του.

Στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική, η οποία απεγκλώβισε τον ηλικιωμένο.

iefimerida.gr

Η Ναύπακτος υποδέχτηκε τους υπεραθλητές του Hellenic Mountain Race 2023