ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΔημοσκοπήσεις, αποχή, ευρωεκλογές και επιστολική ψήφος

Δημοσκοπήσεις, αποχή, ευρωεκλογές και επιστολική ψήφος

Δημοσκοπήσεις, αποχή, ευρωεκλογές και επιστολική ψήφος

Δημοσκοπήσεις, αποχή, ευρωεκλογές και επιστολική ψήφος – Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Metron Analysis, συγκριτικά με τον Οκτώβριο, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει επιπλέον 1,8% και φθάνει το 10,2% στην πρόθεση ψήφου. Το ΠΑΣΟΚ κερδίζει 1,6% συγκριτικά με τον Οκτώβριο και φθάνει στο 12,2% και καταγράφεται ως δεύτερη δύναμη δημοσκοπικά. Κέρδη 0,5% καταγράφει και η ΝΔ αγγίζοντας το 30,5%.

Διαπιστώνεται ότι 4 στους 10 κεντροαριστερούς πιστεύουν πως θα δυναμώσει το ΠΑΣΟΚ.

Αυτό που έχει όμως την πιο μεγάλη αξία είναι ότι σύντομα το ΚΚΕ θα έχει ξεπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ. ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι στις ευρωεκλογές που θα έρθουν εκείνοι που θα ψηφίσουν περισσότερο είναι οι αντιευρωπαϊστές.
Αυτό ξέρει η κυβέρνηση και ξορκίζει την αποχή, γι’ αυτό και προωθεί την επιστολική ψήφο τόσο γρήγορα!

Διότι η αποχή συνήθως προέρχεται από σκεπτόμενους. απογοητευμένους, πολίτες. Αντίθετα, οι λαϊκιστές απογοητευμένοι απλά ψηφίζουν “αντισυστημικά”, δηλαδή “Πανοκαμμένους” και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, μόνο οι μισοί ψηφοφόροι (51%) του ΣΥΡΙΖΑ των εκλογών του Ιουνίου παραμένουν στο κόμμα. Οι μεγαλύτερες μετακινήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφονται προς το ΚΚΕ και λιγότερο προς το ΠΑΣΟΚ.

Την υψηλότερη συσπείρωση καταγράφει η ΝΔ, άνω του 80%. Υψηλή συσπείρωση καταγράφει και το ΠΑΣΟΚ. Όμως όλα αυτά αφορούν…συνηθισμένους. συμβατικούς ψηφοφόρους.

Γιατί υπάρχουν και οι άλλοι που είναι με τον… Πούτιν ή θαυμάζουν τον “ανεξάρτητο” Ερντογάν.

Καθίστε και παρακολουθήστε ποιοι αντιδρούν(και θα συνεχίσουν να αντιδρούν) στην επιστολική  ψήφο με μεγαλύτερη σφοδρότητα, επικαλούμενοι, μάλιστα, και θέματα “δημοκρατικότητας”.

Εφημερίδα Συνείδηση

Αγρίνιο: Κυκλοφορούσε με μαχαίρι τύπου πεταλούδα και συνελήφθη

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ