ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΚοινωνικα ΝεαΈβρος: Ανησύχησαν από τις νταλίκες με τα άρματα μάχης στους δρόμους (Video

Έβρος: Ανησύχησαν από τις νταλίκες με τα άρματα μάχης στους δρόμους (Video

Έβρος: Ανησύχησαν από τις νταλίκες με τα άρματα μάχης στους δρόμους (Video

Ανησύχησαν πολίτες στον Εβρο, με όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες, από τις νταλίκες με τα άρματα μάχης που κυκλοφορούσαν στο οδικό δίκτυο του Νομού.

Γέμισε χθες το μεσημέρι ο κάθετος άξονας Αρδανίου-Ορμενίου, στον Εβρο, με νταλίκες που μετέφεραν τεθωρακισμένα άρματα και άλλα στρατιωτικά οχήματα από την Αλεξανδρούπολη προς τα σύνορα.

Στην εθνική οδό

Οποιος κινούνταν στην εθνική οδό Αλεξανδρούπολης-ελληνοβουλγαρικών συνόρων, συναντούσε ανά τακτά διαστήματα μεγάλες νταλίκες φορτωμένες με τεθωρακισμένα οχήματα, ερπυστριοφόρα ή ειδικά αυτοκινούμενα, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο του Evros-news.gr, στη διαδρομή από το Διδυμότειχο προς το Σουφλί.

Αρκετοί πολίτες απόρησαν και προσπαθούσαν να εξηγήσουν τι ακριβώς συμβαίνει, είτε ανησύχησαν με όσα ακούγονται και γράφονται τις τελευταίες ημέρες για τις προκλήσεις της Τουρκίας και τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

Τα συγκεκριμένα στρατιωτικά οχήματα πάντως ανήκουν στις ένοπλες δυνάμεις της Ιταλίας που ανήκουν στο ΝΑΤΟ, ξεφορτώθηκαν πριν τρείς ημέρες στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης από ιταλικό οχηματαγωγό και μεταφέρονται με ειδικές νταλίκες σε χώρες της Βαλκανικής και της Βαλτικής, όπου υπάρχουν ιταλικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Διαμετακόμιση στρατιωτικού υλικού
Πρόκειται, δηλαδή, για τη γνωστή διαμετακόμιση στρατιωτικού υλικού των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ μέσω του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης προς διάφορες χώρες των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης.

Ο πρόερος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Κώστας Χατζημιχαήλ, μάλιστα, είχε ενημέρωσει πρόσφατα ότι «Εως τις 30 Σεπτεμβρίου πρόκειται να προωθήσουμε σε ΗΠΑ & Ευρώπη, τη μεγαλύτερη ποσότητα στρατιωτικών μέσων που έχει διακινηθεί ποτέ».

in.gr

Τζόκερ: Στη Λάρισα το τυχερό δελτίο – Με 3 ευρώ κέρδισε 11,9 εκατομμύρια

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ