ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΈβρος: Η φωτιά καίει για 16η μέρα – Περιορίστηκε το μέτωπο στη Λευκίμμη, φόβοι για αναζωπυρώσεις

Έβρος: Η φωτιά καίει για 16η μέρα – Περιορίστηκε το μέτωπο στη Λευκίμμη, φόβοι για αναζωπυρώσεις

Έβρος: Η φωτιά καίει για 16η μέρα – Περιορίστηκε το μέτωπο στη Λευκίμμη, φόβοι για αναζωπυρώσεις

Για 16η μέρα συνεχίζει να καίει η μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στον Έβρο.

Ο οικισμός της Λευκίμμης σώθηκε την τελευταία στιγμή από την πύρινη λαίλαπα, καθώς οι φλόγες το απόγευμα του Σαββάτου έφτασαν κοντά στα πρώτα σπίτια.

Οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε παρακείμενους οικισμούς, καθώς το 112 με μήνυμά του, τους καλούσε να εγκαταλείψουν τη Λευκίμμη. Τελικά με την αποτελεσματική παρουσία των εναέριων μέσων και γύρω στις 8 το βράδυ του Σαββάτου, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να σβήσουν το ενεργό μέτωπο που πλησίασε στον οικισμό.

«Προς το παρόν ο κίνδυνος για τον οικισμό της Λευκίμμης έχει αποφευχθεί» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Τυχερού Δημήτρης Δαρούσης, μετά από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εναέριων και επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων.

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Την ίδια ώρα, αδιάκοπη μάχη με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις σε δυο πύρινα μέτωπα, το ένα στην περιοχή της Δαδιάς και το άλλο βόρεια του Σουφλίου πάνω από την έξοδο προς Διδυμότειχο.

Στον Έβρο επιχειρούν συνολικά 582 πυροσβέστες με 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 122 οχήματα, ενώ μέχρι να πέσει το φως της ημέρας πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού και 10 εναέρια μέσα.

protothema.gr

Κοινωνικός τουρισμός: Ξεκινά 4 Σεπτεμβρίου η κατανομή των αδιάθετων δελτίων

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ