Έβρος: Έρευνα για δεκάδες ψεύτικα σύμφωνα συμβίωσης από νέους συνοριοφύλακες

Έβρος: Έρευνα για δεκάδες ψεύτικα σύμφωνα συμβίωσης από νέους συνοριοφύλακες Ξεκίνησε διοικητική έρευνα για τα εικονικά σύμφωνα συμβίωσης που υπέγραψαν συνοριοφύλακες, με εντολή του Τάκη Θεοδωρικάκου.

Έβρος: Έρευνα για δεκάδες ψεύτικα σύμφωνα συμβίωσης από νέους συνοριοφύλακες

Ξεκίνησε διοικητική έρευνα για τα εικονικά σύμφωνα συμβίωσης που υπέγραψαν συνοριοφύλακες, με εντολή του Τάκη Θεοδωρικάκου.

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας «διεξάγεται διοικητική έρευνα σχετικά με καταγγελλόμενα σε δημοσιεύματα που αφορούν στην υπογραφή εικονικών συμφώνων συμβίωσης από νέους Συνοριοφύλακες»

Υπενθυμίζεται ότι έξι υποψήφιοι συνοριοφύλακες, από τους 250 συνολικά, ήταν παντρεμένοι πριν περάσουν στη Σχολή του Διδυμοτείχου. Τουλάχιστον 40 «παντρεύτηκαν» με σύμφωνο συμβίωσης, αφού βγήκαν από τη σχολή, προκειμένου να πάρουν 5-7 μόρια, ώστε να τοποθετηθούν στην Αλεξανδρούπολη, αντί για την Ορεστιάδα.

Ανάμεσά τους και ένα ζευγάρι ανδρών συνοριοφυλάκων, που υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης.

Υπήρξαν, επίσης, ενδείξεις ότι άλλοι τουλάχιστον 65 νέοι συνοριοφύλακες θα υπέγραφαν και αυτοί σύμφωνα συμβίωσης έως τη 14η Φεβρουαρίου, που είναι η καταληκτική ημερομηνία τοποθέτησής τους.

Συνοριοφύλακες: Το σύμφωνο συμβίωσης έδινε 5 έως 7 μόρια

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν πως τα σύμφωνα συμβίωσης στην πλειονότητά τους είναι εικονικά και γι' αυτόν το λόγο υπήρξε η παρέμβαση του κ. Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος ζήτησε να διερευνηθούν σχετικές καταγγελίες.

Σημειώνεται ότι το σύμφωνο συμβίωσης έδινε στους συνοριοφύλακες από 5 έως 7 μόρια, αυξάνοντας, σε συνδυασμό με τους βαθμούς των εξετάσεων, την πιθανότητα τοποθέτησής τους στην Αλεξανδρούπολη, καθώς η δεύτερη επιλογή είναι η Ορεστιάδα, για την οποία δεν υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον προκειμένου να υπηρετήσουν εκεί.

iefimerida.gr

Ο Θέμης Τσίντζος υποψήφιος στην Αιτωλοακαρνανία με τον Εμφιετζόγλου