ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΈβρος: Επιστρέφουν στην Τουρκία οι 330 μετανάστες που βρέθηκαν σε νησίδα του ποταμού

Έβρος: Επιστρέφουν στην Τουρκία οι 330 μετανάστες που βρέθηκαν σε νησίδα του ποταμού

Έβρος: Επιστρέφουν στην Τουρκία οι 330 μετανάστες που βρέθηκαν σε νησίδα του ποταμού

Την οδό της επιστροφής στην Τουρκία παίρνουν σταδιακά οι 330 μετανάστες που ήταν σε νησίδα στον Έβρο. Λόγω του τέλους των βροχών στην περιοχή σημειώνονται αυξητικές ροές μεταναστών.

Λίγες ώρες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του υπηρεσιακού υπουργού Εξωτερικών, Βασίλη Κασκαρέλη και του νέου ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, για τους μετανάστες που καταφτάνουν στον Έβρο, άρχισε η αποκλιμάκωση στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι περίπου 330 μετανάστες που ήταν σε νησίδα του ποταμού Έβρου προωθούνται σταδιακά πίσω στην Τουρκία.

Λόγω του τέλους των βροχών στην περιοχή υπάρχουν αυξητικές ροές μεταναστών, καθώς πάνε και διαλέγουν κάποιες νησίδες μέσα στον ποταμό και από εκεί προσπαθούν να περάσουν οι περισσότεροι οργανωμένα στην ελληνική ενδοχώρα.

Μάλιστα, από τη στιγμή που θα μπουν στο ελληνικό έδαφος – λέει η ΕΡΤ – θα αρχίσουν να περπατούν μέσω του ορεινού όγκου της Θράκης. Μέσα από τα βουνά θα περπατούν μερόνυχτα για να μπορέσουν να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς και να φτάσουν στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Φωτογραφία: newsit.gr

Αιτωλικό: “Χτύπησαν” δυο φορές την ίδια επιχείρηση – Έκλεψαν καλώδια και μεταλλικά αντικείμενα

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ