Εύβοια: Ανήλικος έσωσε τον 13χρονο φίλο του που πνιγόταν από σουβλάκι με Heimlich

Το παιδί από το Αλιβέρι κατάπιε μια μεγάλη μπουκιά με αποτέλεσμα να φράξει το αναπνευστικό του σύστημα και να μην μπορεί να πάρει ανάσα

6ae7dcff9761413b9b015ec594d9815f

Η γνώση σώζει ζωές και να που ένα 13χρονο παιδί στην Εύβοια, που είχε παρακολουθήσει σεμινάρια για πρώτες βοήθειες, έσωσε τη ζωή του φίλου του, που παρ΄ολίγο να πνιγεί από σουβλάκι, καθώς μία μεγάλη μπουκιά του είχε φράξει τον αεραγωγό.

Η παρέα των ανηλίκων είχε πάει στο Κάραβο για να φάει σουβλάκια. Το παιδί από το Αλιβέρι κατάπιε μια μεγάλη μπουκιά με αποτέλεσμα να φράξει το αναπνευστικό του σύστημα και να νοιώσει ότι πνίγεται. Δεν μπορούσε να μιλήσει και το πρόσωπο του κοκκίνισε. Έκανε νοήματα στην παρέα του, πως πνιγόταν.

Για καλή του τύχη στην παρέα βρισκόταν ένας συμμαθητής του που είχε λάβει μαθήματα διάσωσης από την εθελοντική ομάδα του Αλιβερίου SAR 312, η οποία εκτός από την παρουσία της σε φωτιές, πλημμύρες και κάθε φυσική καταστροφή όπου συνδράμει τις Αρχές, παράλληλα γυρίζει σε όλα τα σχολεία και παραδίδει μαθήματα πρώτων βοηθειών.

Έτσι λοιπόν όταν ο 13χρονος έβαλε στο στόμα μια μεγάλη μπουκιά με αποτέλεσμα να του φράξει τον αεραγωγό και να μην μπορεί να πάρει ανάσα, αμέσως ο φίλος του, μόλις αντιλήφθηκε το γεγονός έτρεξε κοντά του και κάνοντας τον χειρισμό Heimlich (κοιλιακές ωθήσεις) που είχε παρακολουθήσει από την Ομάδα Διάσωσης Εύβοιας – Rescue Team 312, κατάφερε να σώσει τον φίλο του.

Ο πατέρας του μικρού διασώστη γεμάτος περηφάνια για τον μικρό του γιο έστειλε μήνυμα στον Νίκο Αποστόλου, υπεύθυνο της Ομάδας διάσωσης, ο oποίος με τη σειρά του το κοινοποίησε στα social media αισθανόμενος και εκείνος υπερήφανος για την δουλειά που γίνεται στα σχολεία σε συνεργασία με την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

thetoc.gr

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΑΚ Αγρινίου: Μεγάλο το ενδιαφέρον για το Daily Camp

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για λεπτομέρειες στο τηλέφωνο 2641 3 60678 - 79 από τις 8.00 έως και τις 14.00