ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδητα«Έτσι μου είπαν να κάνω, έτσι κάνω»

«Έτσι μου είπαν να κάνω, έτσι κάνω»

«Έτσι μου είπαν να κάνω, έτσι κάνω»

Σίγουρα ήταν περιορισμένος ο αριθμός των σχολείων στο Αγρίνιο που τέθηκαν σε κατάληψη από τους μαθητές αμέσως μετά το πρώτο κουδούνι. Είναι δυστυχώς το… έθιμο που έχει καθιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια στο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Παλιότερα είχαμε τις καταλήψεις για την τυρόπιτα του κυλικείου. Σήμερα, λόγος του κορονοϊού και της ανόητης διαμάχης για τη χρήση της μάσκας στα σχολεία οι αφορμές για κατάληψη θεωρητικά θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι περισσότερες.

Μολαταύτα στο Αγρίνιο μόνο το σχολικό συγκρότημα στο παλιό σταθμό του τρένου τέθηκε σε κατάληψη. Τηρουμένων των αναλογίων ίσως να είναι μια κάποια πρόοδος αυτή…

Εκεί που δεν υπάρχει πρόοδος είναι ότι και τώρα που οι μαθητές αντιδρούν στα υποτιθέμενα ελλιπή μέτρα κατά του κορονοϊού, υπάρχουν πολλοί που συμμετέχουν στις καταλήψεις χωρίς να μπορούν να αιτιολογήσουν τη συμμετοχή τους σε αυτές. «Έτσι μου είπαν να κάνω, έτσι κάνω». Αυτό είναι λίγο – πολύ το πνεύμα. Το πνεύμα της… υποταγής και των κλειστών οριζόντων, που καλλιεργείται στα σχολεία. Αυτό είναι μεγαλύτερο πρόβλημα και από τις καταλήψεις αυτές καθεαυτές.

Εφημερίδα Συνείδηση

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 16,7% η ανεργία «μέσα» στην καραντίνα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr