ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανια«Η Αιτωλ/νια σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης»

«Η Αιτωλ/νια σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης»

«Η Αιτωλ/νια σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης»

Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας

«Η Αιτωλ/νια σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης»

Αναλυτικά τα προβλήματα που υπάρχουν σε όλους τους δήμους της Αιτωλ/νιας, πέραν των δήμων Αγρινίου και Μεσολογγίου που έχουμε καταγράψει επακριβώς τα προβλήματά τους

 

Οι πέντε δήμοι του νομού Αιτωλοακαρνανίας από τους επτά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων. Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ Απόστολος Κατσιφάρας απέστειλε έγγραφο στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας με σκοπό να του ζητήσει η Αιτωλ/νία να κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ο κ Κατσιφάρας αναλύει επ’ ακριβώς τους λόγους του αιτήματός του. Πέραν των δήμων Αγρινίου και Μεσολογγίου, που καταγράψαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ο δήμος Ναυπακτίας αντιμετωπίζει πρόβλημα στη Δ.Ε Πλατάνου, στη θέση Χάνι Λιόλιου, επειδή έχει αποκοπεί ο δρόμος και στην περιοχή της Κλεπάς λόγω κατολισθήσεων. Στη Δ.Ε Αποδοτείας οι Τ.Κ Γραμμένης, Οξυάς, Λευκάς, Μανδρινής εκτός του προβλήματος με τον δρόμο, δεν έχουν ηλεκτροδότηση και τηλέφωνο. Κλειστός είναι επίσης ο δρόμος για την Καλλονή, την Κυδωνιά, το Γρηγόρι, και την Ελατόβρυση (η επικοινωνία στο τελευταίο χωριό διεξάγεται μέσω αγροτικού δρόμου). Κατολισθήσεις επίσης συνέβησαν στην Τερψιθέα, το Κοκκινοχώρι, την Αμπελακιώτησσα, ενώ αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και στην Δ.Ε Πυλήνης.

Στον δήμο Θέρμου, δώδεκα κάτοικοι είναι αποκλεισμένοι στο Αργυρό Πηγάδι, το οποίο αντιμετωπίζει προβλήματα ύδρευσης και όχι μόνο. Πέντε κάτοικοι στον οικισμό Θεοτόκος είναι σε αναμονή για εκκένωση των σπιτιών τους και του οικισμού τους, ενώ προβλήματα ηλεκτροδότησης και μετακίνησης αντιμετωπίζουν και οι Τ.Κ Χαλικίου και Κόνισκας. Ο δρόμος προς την Τ.Κ Διπλατάνου έχει αποκοπεί, ενώ έχει καταστραφεί και ο δεύτερος δρόμος από Ευηνολίμνη, στη θέση Καλαθέικα. Αποκλεισμένος λόγο κατολίσθησης είναι και ο δρόμος Θέρμο, Αμπέλια, Κοκκινόβρυση, στα όρια του νομού με την διακλάδωση προς τον Άγιο Θεόδωρο, όπου έχει συσσωρευτεί μεγάλος όγκος φερτών υλικών. Στο σημείο παραμένουν αποκλεισμένα αυτοκίνητα, χωρίς να κινδυνεύουν οι οδηγοί τους. Τέλος, στην δήμο Θέρμου, στον δρόμο προς την Κόνισκα, η γέφυρα Γιδομανδρίτη, κινδυνεύει με πλήρη κατάρρευση.

Στον δήμο Αμφιλοχίας, εκτός των προβλημάτων στον Βάλτο, που αναφέραμε σε προηγούμενο δημοσίευμά μας, παρόμοια προβλήματα, με αυτά των άλλων δήμων, αντιμετωπίζονται στις Τ.Κ Πατιόπουλου, Αγριδίου, Εμπεσού, Σταθά, Αμοριανών και Ποδογόρας. Προβλήματα υπάρχουν στη διαδρομή από τον Θύαμο προς την Ι.Μ. Ρέθων, στην Τ.Κ. Αγριδίου, στον οικισμό Σκατζοκαμπο, στη διαδρομή από το Περδικάκι προς τα Βρουβιανά και το Αυλάκι και στη διαδρομή από το Πατιόπουλο προς την Χρυσοπηγή και την Φλωριάδα.

Κων/νος Χονδρός

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr