ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠαιδειαΈτοιμο σχεδόν το σύνολο των διαγωνιστικών διαδικασιών για τη μεταφορά μαθητών στη Δυτική Ελλάδα

Έτοιμο σχεδόν το σύνολο των διαγωνιστικών διαδικασιών για τη μεταφορά μαθητών στη Δυτική Ελλάδα

Έτοιμο σχεδόν το σύνολο των διαγωνιστικών διαδικασιών για τη μεταφορά μαθητών στη Δυτική Ελλάδα

H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ολοκλήρωσε σχεδόν το σύνολο των διαγωνιστικών διαδικασιών για τη μεταφορά μαθητών!

Από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ολοκληρώθηκαν οι διαγωνιστικές  διαδικασίες και ανατέθηκαν τα δρομολόγια στους αναδόχους για την έγκαιρη και απρόσκοπτη μεταφορά 14.702μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όλων των τύπων δημοσίων σχολείων στις Περιφερειακές  Ενότητες Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες δρομολόγησαν έγκαιρα τις απαιτούμενες διαδικασίες και με βάση την πρώτη καταγραφή αναγκών των σχολείων διαμόρφωσαν ήδη τα δρομολόγια για την επόμενη σχολική χρονιά 2022-23, προϋπολογισμού περίπου 18 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα δωρεάν μεταφοράς μαθητών εξυπηρετεί 14.702  μαθητές στη Δυτική Ελλάδα, με 3.272 δρομολόγια λεωφορείων και μισθωμένων ταξί. Από το σύνολο των δρομολογίων, για τα 60 ο διαγωνισμός θα επαναληφθεί, καθώς ο πρώτος κηρύχτηκε άγονος.

«Μέλημα μας είναι ο έγκαιρος σχεδιασμός των δρομολογίων και η ολοκλήρωση των διαδικασιών προκειμένου το έργο της μεταφοράς των μαθητών να ξεκινήσει απρόσκοπτα από την πρώτη κιόλας ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς.

Για πρώτη φορά καταφέραμε όλες οι απαραίτητες ενέργειες να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούλιο. Η εμπειρία του των υπηρεσιακό μας παραγόντων και η συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων είναι παράγοντες που συνέβαλαν σημαντικά στην επιτάχυνση των διαδικασιών.

Η βούληση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Περιφερειάρχη για τη διασφάλιση της έγκαιρης μεταφοράς των μαθητών είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια, ώστε και το επόμενο διάστημα να αντιμετωπίσομε οποιαδήποτε νέα ανάγκη προκύψει»  δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου – Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής ΠΔΕ Ανδρέας Φίλιας.

Η ενεργειακή κρίση θέμα συζήτησης του Νεκτάριου Φαρμάκη με τον υπουργό Περιβάλλοντος

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ