ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΣε ετοιμότητα για τα τζάκια

Σε ετοιμότητα για τα τζάκια

Απαραίτητος ο καθαρισμός των τζακιών πριν τη χρήση τους

Σε ετοιμότητα για τα τζάκια

Παρά του ότι δεν υπάρχει κανένα συμβάν μέχρι στιγμής που να σχετίζεται με φωτιά σε τζάκια η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου είναι σε ετοιμότητα. Πέρσι υπήρξαν 17 περιπτώσεις φλεγόμενων τζακιών

 

Σε επιφυλακή είναι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου ενόψει του επερχόμενου χειμωνιάτικου καιρού. Μέχρι στιγμής το κρύο δεν έχει κάνει δυναμικά την εμφάνισή του και η υπηρεσία δεν είχε κανένα συμβάν να την απασχολήσει το οποίο να έχει προκληθεί από τα τζάκια. Στον αντίποδα, πέρσι τα περιστατικά που κατέγραψε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου από φλεγόμενα τζάκια άγγιζαν τα 17. 

Ανεξαρτήτως του αν υπάρχει ψύχος ή όχι τις επερχόμενες γιορτινές μέρας, πολλοί θα είναι αυτοί που θα ανάψουν το τζάκι τους, ενώ για να το κάνουν με ασφάλεια πρέπει να έχουν φροντίσει γι’ αυτά. Συγκεκριμένα, πρέπει να τα καθαρίσουν όπως συμβουλεύει ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου κ. Χριστόφορος Μπόκας και μάλιστα όσοι διαμένουν σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα με τζάκια έχουν ένα λόγο επιπλέον για να το κάνουν.

Στο ενδεχόμενο πρόκλησης ζημιάς, ανεξαρτήτου μεγέθους, στο σπίτι ή στον χώρο που υπάρχει το τζάκι, οι ενοικιαστές για να αποφύγουν την οποιαδήποτε εμπλοκή με τον ιδιοκτήτη πρέπει να του παρουσιάσουν το αποδεικτικό έγγραφο καθαρισμού του τζακιού, το οποίο θα βοηθήσει στο ενδεχόμενο ζημιάς, καθώς επίσης θα φανεί απαραίτητο κατά την έρευνα της ανακριτικής υπηρεσίας της Πυροσβεστικής.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr