ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοσμοςΕθνική τραγωδία από τις πυρκαγιές στη Χιλή – Δραματικά βίντεο και εικόνες ενώ μεγαλώνει ο απολογισμός των νεκρών

Εθνική τραγωδία από τις πυρκαγιές στη Χιλή – Δραματικά βίντεο και εικόνες ενώ μεγαλώνει ο απολογισμός των νεκρών

Εθνική τραγωδία από τις πυρκαγιές στη Χιλή – Δραματικά βίντεο και εικόνες ενώ μεγαλώνει ο απολογισμός των νεκρών

Τουλάχιστον 64 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις δασικές πυρκαγιές που σαρώνουν την περιφέρεια του Βαλπαραΐσο στην κεντρική Χιλή, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Γκαμπριέλ Μπόριτς, διευκρινίζοντας ότι ο νέος απολογισμός αναμένεται να “αυξηθεί σημαντικά”.

“Δυστυχώς μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπάρχουν 64 νεκροί. Ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί, γνωρίζουμε ότι θα αυξηθεί σημαντικά”, δήλωσε ο Μπόριτς σε τηλεοπτική του ομιλία προς το έθνος από την πόλη Κιλπουέ, που βρίσκεται στα περίχωρα της Βίνια ντελ Μαρ, γειτονιές της οποίας απανθρακώθηκαν.

Στην Κιλπουέ, σχεδόν 90 χλμ. βορειοδυτικά του Σαντιάγο, μια ομάδα του Γαλλικού Πρακτορείου μπόρεσε να δει ολόκληρες γειτονιές και αυτοκίνητα απανθρακωμένα. Εκεί, χιλιάδες κάτοικοι έμειναν εγκλωβισμένοι για αρκετές ώρες την Παρασκευή, καθώς προσπαθούσαν να διαφύγουν με το αυτοκίνητο.

“Αυτή είναι η μεγαλύτερη τραγωδία που βιώνουμε μετά τον σεισμό του 2010″, δήλωσε ο Μπόριτς, αναφερόμενος στον σεισμό μεγέθους 8,8 βαθμών τον οποίο ακολούθησε τσουνάμι στις 27 Φεβρουαρίου του 2010, με περισσότερους από 500 νεκρούς και πολλές καταστροφές.

Εκτός από τις ανθρώπινες απώλειες, έχουν υποστεί ζημιές ή καταστραφεί 3.000 έως 6.000 σπίτια από τις δασικές πυρκαγιές, οι οποίες είναι οι πιο φονικές της τελευταίας δεκαετίας στη Χιλή.

Oι πυρκαγιές αναζωπυρώθηκαν στην περιφέρεια όπου βρίσκεται η περίφημη λουτρόπολη Βίνια ντελ Μαρ, οι παραλίες της οποίας συγκέντρωναν πλήθη εν μέσω καύσωνα και καλοκαιριού στο νότιο ημισφαίριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ