ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΦτιάχτηκε η εθνική οδός, αλλά τα ατυχήματα παραμένουν

Φτιάχτηκε η εθνική οδός, αλλά τα ατυχήματα παραμένουν

Φτιάχτηκε η εθνική οδός, αλλά τα ατυχήματα παραμένουν

Φτιάχτηκε η εθνική οδός, αλλά τα ατυχήματα παραμένουν. Ήταν μια εποχή που λέγαμε για την “Εθνική-καρμανιόλα” στο Αγρίνιο και είχαμε δίκιο, ειδικά με την έξοδο από το ΚΤΕΛ, την έλλειψη διαγράμμισης μέχρι την Ερμίτσα, την έξοδο από το Νοσοκομείο κλπ.

Πλέον ο δρόμος όμως έχει φωτεινούς σηματοδότες και κάθε λίγα μέτρα σταματάς. Έχει απαγορευτικό με διπλή γραμμή που έχει φτιαχτεί πρόσφατα. Έχει “στρογγυλά” με προτεραιότητα και στο ΚΤΕΛ και στο Νοσοκομείο. Έχει και παράπλευρους δρόμους χωρίς τα “τζέρσεϊ” που τόσο συχνά πέφταμε πάνω τους.

Και πάλι όμως από χθες είχαμε δυο περιστατικά και μάλιστα τον τραυματισμό ενός 77χρονου που νοσηλεύεται. Και σήμερα το πρωί σε παράδρομο του Νοσοκομείου πάλι είχε τρακάρισμα με λίγες υλικές ζημιές.

Τι φταίει, λοιπόν, και ενώ ο δρόμος φτιάχτηκε έχουμε ακόμη περιστατικά στην συγκεκριμένη περιοχή της εθνικής οδού;

Η απάντηση είναι η γνωστή. Φταίει η νοοτροπία μας, η επιθετική οδήγηση, όλα αυτά που ξέρουμε. Τα οποία δεν παραγράφονται όσα έργα κι ανισόπεδοι κόμβοι και να γίνουν.

Τουλάχιστον, κόπηκαν οι τρελές ταχύτητες και έχουνε καιρό να ακούσουμε για κάποιο θανατηφόρο περιστατικό. Πάντα υπάρχει περιθώριο να γίνουμε άνθρωποι όμως…

Εφημερίδα Συνείδηση

Gov.gr Wallet: 710.041 πολίτες έχουν «κατεβάσει» την ταυτότητά τους στο κινητό και 563.072 το δίπλωμα οδήγησης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ