ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΕθελοντική Αιμοδοσία για το γηροκομείο Αγρινίου

Εθελοντική Αιμοδοσία για το γηροκομείο Αγρινίου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο το πρωί εθελοντική αιμοδοσία στη Χριστιανική Ένωση Αγρινίου από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου με σκοπό να συγκεντρωθεί αίμα για τις ανάγκες που υπάρχουν για το γηροκομείο Αγρινίου. Κάθε χρόνο γίνεται η αιμοδοσία αυτή, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια η μεγάλη αυξητική τάση που παρατηρείται οφείλεται και στους νέους ηλικιακά αιμοδότες. Επιλέγεται η συγκεκριμένη ημερομηνία τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια που γίνεται η αιμοδοσία καθώς 1 Νοεμβρίου είναι η εορτή των Αγίων Αναργύρων, οι οποίοι ήταν γιατροί.

Η εκπρόσωπος του γηροκομείου Αγρινίου κα Μαρία Μπαλιάτσα δήλωσε «Είμαστε χαρούμενοι στο γηροκομείο για την αιμοδοσία αυτή διότι είναι ευκαιρία προσφοράς της κοινωνίας του Αγρινίου στο γηροκομείο μας το οποίο είναι ολόκληρου του Αγρινίου και της Αιτωλοακαρνανίας. Το γηροκομείο ανήκει σε όλους με την έννοια την χριστιανική και την κοινωνική. Έχουμε την ανάγκη του αίματος για την θεραπεία των γερόντων μας, ενώ η πράξη αυτή μας τονώνει και ψυχολογικά. Ευχαριστούμε τον σύλλογο και το νοσοκομείο θερμά, νιώθουμε ευγνωμοσύνη για τους εθελοντές και για όλους όσους βοήθησαν για πραγματοποιηθεί η αιμοδοσία αυτή».
Η πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου κα Σπυριδούλα Παπαγιάννη δήλωσε «Των Αγίων Αναργύρων σήμερα και με την αιμοδοσία κάνουμε προσφορά αγάπης και εθελοντισμού στην Χριστιανική Ένωση Αγρινίου και το γηροκομείο Αγρινίου. Ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν από το Δ.Σ και τους εθελοντές αιμοδότες για να μπορέσουμε να δώσουμε το δώρο ζωής που είναι το αίμα στο γηροκομείο. Οι Άγιοι Ανάργυροι μας υπενθυμίζουνε την προσφορά από τον άνθρωπο στον συνάνθρωπο. Δεν περισσεύει κανείς».

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr