ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΕθελοντές ιδιώτες γιατροί προσφέρουν από το καλοκαίρι στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου – «Εκτός πλάνου» επίταξης

Εθελοντές ιδιώτες γιατροί προσφέρουν από το καλοκαίρι στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου – «Εκτός πλάνου» επίταξης

Εθελοντές ιδιώτες γιατροί προσφέρουν από το καλοκαίρι στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου – «Εκτός πλάνου» επίταξης
  • Εθελοντές ιδιώτες γιατροί προσφέρουν από το καλοκαίρι στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου
  • «Εκτός πλάνου» επίταξης
  • Ακόμη ένας ιδιώτης γιατρός αναμένει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Νοσοκομείο του Αγρινίου
  • Τι λένε οι Πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων Αγρινίου και Μεσολογγίου Παντελής Παπαθανάσης και Άρης Τριβλής αντίστοιχα 

Εντός της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να γίνει η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών, αν φυσικά δεν καλυφθούν τα κενά στο ΕΣΥ, στην βόρεια Ελλάδα και την Θεσσαλία κυρίως, αλλά και όπου αλλού υπάρχει μεγάλη ανάγκη όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Στην Αιτωλοακαρνανία, σύμφωνα με τον Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων Αγρινίου και Μεσολογγίου Άρη Τριβλή και Παντελή Παπαθανάση αντίστοιχα, δεν τίθεται τέτοιο θέμα, καθώς, εκτός ότι υπάρχουν ιδιώτες γιατροί που από το καλοκαίρι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα Νοσοκομεία, η περιοχή είναι σε καλύτερη κατάσταση απ ότι είναι η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλία!

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσολογγίου Άρης Τριβλής

«Υπάρχουν γιατροί που έχουν ζητήσει από μόνοι τους να συνδράμουν στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου. Ήδη έχουν συνάψει σύμβαση όπως προβλέπεται και συνδράμουν στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου. Μιλάμε για 6 άτομα – ιδιώτες γιατρούς που έχουν συνάψει συμβάσεις ορισμένου χρόνου, μέχρι και 31 Δεκεμβρίου, για να βρίσκονται στο εμβολιαστικό κέντρο και να εκτελούν τους εμβολιασμούς πρωί και απόγευμα.

Στην Ολομέλεια των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων που είχαμε στην Αθήνα την Κυριακή αποφασίσαμε πως είμαστε όλοι κάθετοι στην επίταξη υπηρεσιών υγείας και στην επιστράτευση γιατρών. Όπου υπάρχει ανάγκη θεωρούμε πως οι συνάδελφοι θα ανταποκριθούν χωρίς να χρειαστεί να γίνει επίταξη. Θεωρώ πως δεν θα αλλάξουν τα πράγματα σχετικά με την επίταξη, θα βρεθεί δηλαδή λύση και με το Υπουργείο» τόνισε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσολογγίου Άρης Τριβλής. 

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου Παντελής Παπαθανάσης με την σειρά του ανέφερε: «αυτή την στιγμή έχει κάνει τα χαρτιά του ένας εθελοντής ιδιώτης γιατρός και περιμένουμε να τον καλέσουνε. Από το καλοκαίρι όμως υπάρχουν γιατροί εθελοντές που εργάζονται στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Αγρινίου.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου Παντελής Παπαθανάσης

Έχουν υπογράψει την σύμβαση που προβλέπεται και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους καλύπτοντας σχεδόν μια ολόκληρη βάρδια. Στην περιοχή μας δεν υπάρχει πρόβλημα, όπως στη Βόρεια Ελλάδα και την Θεσσαλία και επιπλέον από το καλοκαίρι υπήρξαν γιατροί που συνεισέφεραν και συνεχίζουν να το κάνουν στο Νοσοκομείο όπως προαναφέραμε.

Είμαστε κατά την επίταξης και αυτή είναι και η άποψη που προέκυψε από την σύσκεψη των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων απ’ όλη την Ελλάδα που έγινε στην Αθήνα. Στην περιοχή μας δεν υπάρχει θέμα επίταξης γιατί υπάρχει πρόθεση για βοήθεια. Υπήρξε ιδιώτης γιατρός σε προγενέστερη φάση που ήταν στην κλινική covid όταν χρειάστηκε, αλλά και δεν είμαστε στην ίδια κατάσταση με την βόρεια Ελλάδα και την Θεσσαλία» .

Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN για το ζήτημα σημείωσε: «είμαστε σε συνεννόηση με τους ιατρικούς συλλόγους. Μας έρχονται ορισμένα ονόματα εθελοντικά αλλά μέσα στην εβδομάδα, αν δεν καλυφθούν τα κενά, θα γίνει επιστράτευση αρχικά από Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα.

Επιθυμία μας είναι να καλυφθούν τα κενά  σε συνεννόηση με τους γιατρούς αλλά όλα δείχνουν ότι θα προχωρήσουμε σε αυτό το μέτρο. Θα πάμε σε επίταξη υπηρεσιών για τα κενά τα οποία πραγματικά θα υπάρξουν. Είναι μία δυναμική διαδικασία καθώς αυτή τη στιγμή ορισμένα κενά καλύπτονται από εθελοντές γιατρούς.

Σε κάθε περίπτωση μέσα στην εβδομάδα τα κενά θα καλυφθούν. Από τη στιγμή που θα δοθεί η εντολή για επίταξη χρειάζονται 48 ώρες για να σταλούν τα χαρτιά και να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Υπάρχουν ειδικότητες που είναι πολύ δύσκολο να καλυφθούν όπως για παράδειγμα οι αναισθησιολόγοι, καθώς οι αναισθησιολόγοι βρίσκονται σε κάποιο άλλο νοσοκομείο του ιδιωτικού τομέα».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Κορονοϊός: “Έκρηξη” με 169 νέα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία – 8.129 σε όλη την χώρα

Χωρίς σχολικά γεύματα τα σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr