ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΕταιρεία στο Αγρίνιο κατασκευάζει κινητές ΜΕΘ! – Ο Νεκτάριος Φαρμάκης της δίνει «ψήφο» εμπιστοσύνης (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Εταιρεία στο Αγρίνιο κατασκευάζει κινητές ΜΕΘ! – Ο Νεκτάριος Φαρμάκης της δίνει «ψήφο» εμπιστοσύνης (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Εταιρεία στο Αγρίνιο κατασκευάζει κινητές ΜΕΘ! – Ο Νεκτάριος Φαρμάκης της δίνει «ψήφο» εμπιστοσύνης  (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Λάμπρος Δημητρογιάννης νωρίτερα σήμερα επισκέφθηκαν επιχείρηση στο Αγρίνιο που κατασκευάζει κινητές ΜΕΘ (Μονάδες Εντατικής Θεραπείας)!

Η εταιρεία αυτή που εκπροσωπείται στην Ελλάδα από δύο Αγρινιώτες (Αφοί Γιωτόπουλοι) και εδρεύει στο Αγρίνιο, πλησίον του νέου Νοσοκομείου, συναρμολογεί μια καινοτόμα τεχνολογία που αφορά κατά κύριο λόγο την δημιουργία κινητών μονάδων ΜΕΘ.

Συγκεκριμένα, μετατρέπει κοντέινερ σε μονάδες εντατικής θεραπείας! Αυτό είναι ένα διεθνές project του οποίου εμπνευστής ήταν ένας Ιταλός και στην Ελλάδα η ανάπτυξή του θα γίνεται στο Αγρίνιο. Είναι καινοτόμο έργο και η Αγρινιώτικη εταιρεία ανέλαβε να υλοποιήσει την τελική εκδοχή του εγχειρήματος αυτού!

Αυτή την περίοδο ετοιμάζονται 3 κινητές ΜΕΘ, οι οποίες θα μπορούν να καλύψουν περιστατικά covid, αλλά και όχι μόνο, ενώ ως πρώτο πλάνο είναι η κατασκευή ακόμη 3 ΜΕΘ (συνολικά 6), εκ των οποίων κάποιες θα δοθούν από την stoiximan ως δωρεά σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Εξίσου εντυπωσιακό γεγονός, εκτός από το όλο εγχείρημα, είναι ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή οι μονάδες αυτές μπορούν να συναρμολογηθούν και να αποσυναρμολογηθούν!

Ο κ. Φαρμάκης και ο κ. Δημητρογιάννης συνομίλησαν με τους επικεφαλής της επιχείρησης, οι οποίοι άφησαν ενεούς όλους τους παρευρισκόμενους με την εκπληκτική τους δουλειά, μέσω της οποίας το Αγρίνιο αναβαθμίζεται και μπαίνει δυναμικά στο «χάρτη» της καινοτόμου τεχνολογίας στο χώρο της υγείας, της καινοτόμου επιχειρηματικότητας και τεχνογνωσίας.

Την στιγμή που η χώρα έχει ανάγκη από εκατοντάδες κρεβάτια ΜΕΘ και γίνεται αγώνας δρόμου επιχειρώντας μέσω προσφορών να καλυφτούν οι ανάγκες για ΜΕΘ, στην περιοχή του Νοσοκομείου Αγρινίου υπάρχει επιχείρηση στην οποία κατασκευάζονται κινητές μονάδες ΜΕΘ, οι οποίες είναι ένα βήμα ακόμη πιο μπροστά

Η Επίσκεψή του πέραν από ένα ιδιαίτερο συμβολισμό ,δίνει τον χαρακτήρα της προτροπής σε κινήσεις που βάζουν την περιφέρεια στον χάρτη με τα καινοτόμα έργα και τη  διασύνδεση των εταιρειών σε διεθνές επίπεδο.

Σήμερα, στο δεύτερο κύμα του κορωνοϊού που αντιμετωπίζει η χώρα μας, η απειλή εμφανίζεται αρκετά πιο ισχυρή. Στην προσπάθεια που καταβάλει το Υπουργείο Υγείας για την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας απέναντι σε αυτή την απειλή, η Kaizen Gaming (Stoiximan) κινητοποιήθηκε άμεσα δωρίζοντας 500.000 ευρώ για την αγορά 6 Φορητών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που θα συνεισφέρουν ουσιαστικά στις ανάγκες των επόμενων μηνών. Η εταιρεία κινητοποιείται άμεσα για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες καθώς και τον περασμένο Μάρτιο, η Kaizen Gaming (Stoiximan)  ήταν από τις πρώτες εταιρείες που κινητοποιήθηκαν για τη στήριξη των αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας. καθώς  κατάφερε να εξασφαλίσει 250.000 προστατευτικές χειρουργικές μάσκες, σε μια περίοδο που η παγκόσμια ζήτησή είχε ξεπεράσει κάθε δυνατότητα προσφοράς και η επίτευξη συμφωνίας για προμήθειά τους ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Η καινοτόμα λύση των φορητών ΜΕΘ  υιοθετήθηκε και σε άλλες χώρες με υψηλότερα ποσοστά κρουσμάτων και αποτελεί μια ευέλικτη λύση για τις τρέχουσες αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες σε ΜΕΘ στην Ελλάδα. Οι φορητές ΜΕΘ θα παραδοθούν στο ΕΣΥ μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Την ελληνική εκδοχή του εγχειρήματος, ανέλαβε η τεχνική εταιρεία ΔΥΤΙΚΗ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΗ , η οποία  συμμετέχει με μια σειρά από εταιρείες από  Ιταλία ,Καναδά, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα  και Ντουμπάι στον πολλαπλασιασμό των αυτόνομων αυτών units.

Το σπουδαίο της κατασκευής ,συνοψίζεται σε δύο κυρίως σημεία: α)  την πλήρη αυτονομία και φορητότητα της μονάδας με την δυνατότητα να υποστηρίζει υγειονομικά συστήματα ανά την επικράτεια με εύκολη μεταφορά  και άμεση χρήση. β)Το δεύτερο είναι το στοιχειό του ανθρωπισμού καθώς είναι κατασκευασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει πρόσβαση με το  <<παράθυρο  της ελπίδας >> που διαθέτει .Ένα από τα δραματικά στοιχειά της πανδημίας είναι πως οι διασωληνωμενοι δεν είχαν την ευκαιρία να έρχονται σε επαφή με τους δικούς τους ανθρώπους και μας έφυγαν άνθρωποι που ουσιαστικά δεν είχαν τη  δυνατότητα είτε να αποχαιρετίσουν είτε να αντλήσουν δύναμη από την παρουσία  αυτών.

Τι είναι οι Φορητές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας
Η καινοτομία των συγκεκριμένων Μονάδων οφείλεται στη δυνατότητά τους να μεταφέρονται και να τοποθετούνται γρήγορα εντός της ελληνικής επικράτειας, λειτουργώντας μάλιστα πολλαπλασιαστικά και ελαττώνοντας με αυτόν τον τρόπο την ανάγκη αερακομιδών εντός της χώρας. Οι φορητές μονάδες παρέχουν όλο τον ιατρικό εξοπλισμό που απαιτείται για τους ασθενείς και μπορούν να συνδεθούν για να επικοινωνούν με τις εγκαταστάσεις των νοσοκομείων μέσω μιας φουσκωτής δομής, που μπορεί μάλιστα να αξιοποιηθεί για τη σύνδεση περισσοτέρων του ενός. Με αυτόν τον τρόπο επιτρέπεται η δημιουργία πολλαπλών δικτύων ΜΕΘ εντός των νοσοκομειακών ιδρυμάτων, αλλά και η δυνατότητα αυτόνομων νοσοκομείων πεδίου.

Αναλυτικότερα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί:

Δήλωση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη εδώ:

Δήλωση του κ. Βαγγέλη Γιωτόπουλου εδώ:

Κων/νος Χονδρός Εφημερίδα Συνείδηση

Αυτό δεν ήταν fast track, ήταν το κάτι άλλο….

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr