ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕργασιαΕΣΥ: Ανανεώνονται συμβάσεις επικουρικών γιατρών – Προσλήψεις στα Επείγοντα

ΕΣΥ: Ανανεώνονται συμβάσεις επικουρικών γιατρών – Προσλήψεις στα Επείγοντα

ΕΣΥ: Ανανεώνονται συμβάσεις επικουρικών γιατρών – Προσλήψεις στα Επείγοντα
Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι να καλυφθούν όλες οι θέσεις των επικουρικών γιατρών

Στην ανανέωση των συμβάσεων με τους επικουρικούς γιατρού που υπηρετούν στα νοσοκομεία με χρηματοδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ, αναμένεται να προχωρήσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης -σε συνάντηση που είχε με τους Νοσοκομειακούς Γιατρούς της Αθήνας και του Πειραιάς (ΕΙΝΑΠ)- τους διαβεβαίωσε ότι πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι να ξανακαλυφθούν όλες οι θέσεις των επικουρικών γιατρών που πληρώνονται μέσω ΠΔΕ (πρώην ΕΣΠΑ), και είναι περίπου 285 στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Οι συμβάσεις των συγκεκριμένων γιατρών με το ΕΣΥ λήγουν στις 30.11.2019, ενώ αναμένεται να ανανεωθούν αλλά με διαφορετικό τρόπο.

Ειδικότερα, οι συμβάσεις τους θα γίνουν ετήσιες και θα είναι παρόμοιες με αυτές των υπολοίπων επικουρικών γιατρών ενώ όπως αναφέρουν πηγές του ethnos.gr έχουν εξασφαλιστεί οι σχετικές πιστώσεις.

Οι σχετικές διαδικασίες αναμένεται να επιταχυνθούν τις επόμενες ημέρες.

Ωστόσο, τα προβλήματα με τους επικουρικούς γιατρούς δεν φαίνεται να τελειώνουν εδώ, αφού πρόσφατα -όπως δημοσιοποίησαν οι συνδικαλιστές γιατροί- στον Άγιο Σάββα επιχειρείται η απόλυσή τους.

Όπως δηλώνει στο ethnos.gr ο Πάνος Παπανικολάου, Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και μέλος ΔΣ της ΕΙΝΑΠ: «Όμως παραμένει ακανθώδες το πρόβλημα στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας όπου ο νυν Διοικητής επιμένει στην απόλυση τριών επικουρικών γιατρών της κατηγορίας ΠΔΕ πρώην ΕΣΠΑ (μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ) για να τους εκδικηθεί για τη συνδικαλιστική τους δράση.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί επιμένουν στους μαζικούς διορισμούς μόνιμων ειδικευμένων γιατρών για την κάλυψη όλων των αναγκών του δημοσίου συστήματος περίθαλψης που υπολογίζονται σε 8500 σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ».

Προσλήψεις στα Επείγοντα

Στο μεταξύ όμως προωθούνται και οι διορισμοί των μόνιμων επιμελητών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) της 1ης (Αττικής) και 2η Υγειονομικής Περιφέρειας (Πειραιώς & Αιγαίου) για τους οποίους είχε γίνει αναπομπή του πρακτικού των κρίσεων. Συγκεκριμένα, οι διορισμοί περίπου 208 γιατρών είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλά επανεξετάσθηκαν όλες οι αιτήσεις, καθώς όπως είχε δηλώσει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, είχαν διαπιστωθεί παρατυπίες.

ethnos.gr

Κοινωνικό μέρισμα: Τέλος του μήνα οι αποφάσεις

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ