ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΕσπερίδα από την Ένωση Αιτωλοακαρνάνων Αττικής με θέμα την κοινωνική ένταξη των ΑμεΑ (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Εσπερίδα από την Ένωση Αιτωλοακαρνάνων Αττικής με θέμα την κοινωνική ένταξη των ΑμεΑ (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Εσπερίδα από την Ένωση Αιτωλοακαρνάνων Αττικής με θέμα την κοινωνική ένταξη των ΑμεΑ (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Εκλεκτοί ομιλητές ανέδειξαν πτυχές της προβληματικής για τη διαβίωση όλων στη κοινότητα και ανέπτυξαν σκέψεις ενώ παρουσίασαν καλές πρακτικές για τη κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρίες.

Στην εκδήλωση παρευρέθη ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ.Γεώργιος Σταμάτης οποίος στο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της εκδήλωσης για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα και ανακοίνωσε την ανάπτυξη κατασκήνωσης στη περιοχή του Θέρμου Αιτωλ/νίας όπου θα συμμετέχουν και παιδιά με αναπηρία κατά τη θερινή περίοδο.

Στη συνέχεια, εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων, χαιρέτησε την εκδήλωση ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Τεντόμας ο οποίος επεσήμανε την αναγκαιότητα η πόλη να γίνει περισσότερο προσβάσιμη ώστε όλοι με ή χωρίς αναπηρία να κινούνται και να ζουν χωρίς εμπόδια. Επίσης εκ μέρους του Δήμου, χαιρέτησε την εκδήλωση η Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, υπεύθυνη Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων, κα. Αννα Ροκοφύλλου, που σημείωσε τον αθλητισμό για τα άτομα με αναπηρίες.

Ακολούθησε χαιρετισμός και καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο της Ένωσης, κ. Σπύρο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος εξήρε την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για τη διοργάνωση της εσπερίδας και τόνισε ότι ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν στο μέλλον, δείχνοντας την ευαισθησία της Ένωσης στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Ακολούθησαν οι παρουσιάσεις των εκλεκτών ομιλητών, με τη Πρόεδρο του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα» κα. Διονυσία Σαμαντά να αναφέρεται στο σημαντικό έργο, ως καλή πρακτική, που επιτελεί ο φορέας στο νομό Αιτωλ/νίας, προσφοράς και φροντίδας στα παιδιά/άτομα με αναπηρίες. Ακολούθως, η Κλινική Ψυχολόγος & Καθηγήτρια στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας (Deree) Δρ. Κατίγκω
Χατζηπατέρα Γιαννούλη, παρουσίασε σημαντικές πανεπιστημιακές έρευνες και μελέτες για τις ψυχολογικές συνέπειες στην οικογένεια που επιφέρει η συμβίωση ενός παιδιού με αναπηρία. Η Διευθύντρια επικοινωνίας του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σ.Κ.Ε.Π.) κα. Ιλεάνα Βασδέκη τόνισε την σπουδαιότητα της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίας και για την αποδοχή της διαφορετικότητας. Ο κ. Λώνας αθλητής με αναπηρία μίλησε για τη προσωπική του εμπειρία και το πώς βιώνει ο ίδιος τη καθημερινότητα στη πόλη. Τελευταίος κύριος ομιλητής, ήταν ο Διευθυντής του Κέντρου Κοινωνικής Φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση, «Εστία» και μέλος της ΚΟΙΝΣΕΠ Puzzle, κ. Βασίλης Κασιμάτης ο οποίος αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο κοινωνικός επαγγελματίας σε όλες τις μονάδες παροχής υπηρεσιών και δράσεων για τα άτομα με αναπηρίες. Ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό σε θέματα που άπτονται της ισότιμης συμμετοχής των ατόμων με αναπηρίες στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Η εκδήλωση έκλεισε με χαιρετισμό από τον Πολιτευτή του Ν.Αιτωλ/νίας και Πρόεδρο των Φαρμακοποιών Αιτωλ/νίας κ. Θ. Παπαθανάση που συνεχάρη την Ένωση για τη πρωτοβουλία της εκδήλωσης και τη σπουδαιότητα τέτοιων ενεργειών για τα άτομα με
αναπηρίες.

Στο τέλος, ως οικοδεσπότης της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Σπύρος Παναγιωτόπουλος, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους που γέμισαν την αίθουσα του Πνευματικού κέντρου του Δήμου Αθηναίων και μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ συνεχάρησαν προσωπικά τους διακεκριμένους ομιλητές της εκδήλωσης. Η Ένωση Αιτωλ/νων Αττικής «Η ΦΛΟΓΑ», απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον συντονιστή της εσπερίδας, τον Αγρινιώτη, κ. Δημήτρη Νικόλσκυ, εμπειρογνώμονα σε θέματα αναπηρίας, για τις άοκνες προσπάθειές του στην άριστη οργάνωση της εκδήλωση μας.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης μεταξύ άλλων: Ο Εκδότης της Αιτωλοακαρνανικής Εφημερίδας κ. Χρυσόστομος Πατούλας, ο Πατήρ Σπυρίδων Καζιάνης, Εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Θεοδώρων της Μητρόπολης Περιστερίου και ο Πρόεδρος της Αμφικτιονίας Ακαρνάνων (σύλλογος έρευνας και πολιτισμού)και Υποψήφιος Σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής κ. Φίλιππος Ντόβας.

Η Ένωση θα συνεχίσει το έργο της και με άλλες ανάλογου χαρακτήρα εκδηλώσεις και θα είμαστε κοντά σε όλες τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ναύπακτος: Τα “έψαλλε” στο δήμαρχο Βασίλη Γκίζα η Φιλαρμονική (ΔΕΙΤΕ VIDEO + ΦΩΤΟ)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr