ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΚοινωνικα ΝεαΕΣΠΑ για αγορά υπολογιστή – Καθυστερήσεις για αρκετούς λογιστές

ΕΣΠΑ για αγορά υπολογιστή – Καθυστερήσεις για αρκετούς λογιστές

ΕΣΠΑ για αγορά υπολογιστή – Καθυστερήσεις για αρκετούς λογιστές

ΕΣΠΑ για αγορά υπολογιστή: Καθυστερήσεις για αρκετούς λογιστές όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, η οποία τονίζει πως έρχεται και πρόγραμμα «ψηφιακού μετασχηματισμού» για όλες τις επιχειρήσεις το Σεπτέμβριο

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Από τον περασμένο Μάρτιο που τρέχει το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «ενίσχυση Αυτοαπασχολούμενων Λογιστών – Φοροτεχνικών καθώς και Νομικών Προσώπων παροχής λογιστικών και φοροτεχνικών υπηρεσιών», σχεδόν το σύνολο των λογιστών στη χώρα, αλλά και την Αιτωλοακαρνανία έσπευσε να κάνει αίτηση.

Πρόκειται για ποσό 2.000 ευρώ για αναβάθμιση των υπηρεσιών ενός κλάδου που έχει κρατήσει ολόκληρη την ελληνική οικονομία, συχνά με βαρύ προσωπικό τίμημα ακόμη και στην υγεία. Ειδικά μέσα στην πανδημία και μετά από τόσες κρίσεις που έφεραν τους πολίτες να αναζητούν συμβουλές, επιδοτήσεις, επιδόματα κλπ.

ΕΣΠΑ για αγορά υπολογιστή - Καθυστερήσεις για αρκετούς λογιστές
Ο Τάσος Προβίδας

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Λογιστών της περιοχής του Αγρινίου, Τάσο Προβίδα, αίτηση στο πρόγραμμα έχει κάνει ένα ποσοστό άνω του 80% των λογιστών με την ημερομηνία να κλείνει εντός Μαΐου. Το περίεργο είναι, όμως, ότι αρκετοί λογιστές δεν έχουν πάρει ακόμη τα χρήματά τους παρότι όσα ζητούνται είναι σχετικά απλά και δεν θα δικαιολογούσαν καθυστερήσεις. Όταν μάλιστα η «Σ» θέτει υπόψη του κ. Προβίδα την περίπτωση λογιστή από το Αγρίνιο που έφαγε μια ολόκληρη μέρα να προσπαθεί να πείσει την «Διαχειριστική» στην Πάτρα  ότι ο λογαριασμός “Viva Wallet” που έχει δώσει για να μπουν τα χρήματα είναι ο επίσημος λογαριασμός μέσω του οποίου συναλλάσσεται και ως γραφείο με την ΑΑΔΕ, ο πρόεδρος των λογιστών φάνηκε να γνωρίζει το πρόβλημα.

«Δυστυχώς, ακόμη και για προγράμματα όπου τα λεφτά δεν είναι πολλά, το φαινόμενο δεν είναι σπάνιο. Συχνά κάποιοι λίγοι υπάλληλοι στην Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου & Ιόνιων Νήσων στην Πάτρα (σ.σ. του εταίρου του ΕΦΕΠΑΕ που είναι ο ενδιάμεσος φορέας) δεν είναι όσο ευέλικτοι πρέπει, με αποτέλεσμα να πρέπει να αποστέλλεις έγγραφα και βεβαιώσεις εκεί που εννοείται ότι προσπαθείς να μειώσεις την γραφειοκρατία!», εξηγεί ο κ. Προβίδας.

Συχνά τα προβλήματα ξεπερνιούνται, αλλά οι καθυστερήσεις δημιουργούν πρόσθετο βάρος στους λογιστές, που είναι γνωστό ότι έχουν πολλά να διαχειριστούν. Ο στόχος του προγράμματος ήταν να υποστηρίξει επιχειρήσεις λογιστικών και φοροτεχνικών υπηρεσιών (Φυσικά και Νομικά Πρόσωπα), ώστε να προσαρμόσουν τη λειτουργία τους με την αναβάθμιση/απόκτηση της απαραίτητης ψηφιακής υποδομής, να συνεχίσουν να παρέχουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους και να υποστηρίξουν την επιχειρηματική κοινότητα, τη δημόσια Διοίκηση, αλλά και τους πολίτες, ώστε να ανταποκρίνονται στις νέες συνθήκες που η πανδημία (COVID 19) δημιούργησε.

Πρόκειται για  μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είτε αυτοαπασχολούμενους λογιστές – φοροτεχνικούς,  κατόχους επαγγελματικής ταυτότητας λογιστή – φοροτεχνικού, είτε για Νομικά Πρόσωπα παροχής λογιστικών και φοροτεχνικών υπηρεσιών που έχουν καταχωριστεί στα οικεία Μητρώα που τηρούνται στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας και δικαιούνται επιδότηση έως 2.000 ευρώ (ανάλογα με τα έσοδα χρήσης του 2020) που θα πάνε για εξοπλισμό Τεχνολογιών Πληροφορικής Επικοινωνίας και λογισμικά απαραίτητα για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της επιχείρησης για: Desktop PC και περιφερειακά, laptop, servers, πολυμηχανήματα και λοιπός εξοπλισμός πληροφορικής.

Το πρόγραμμα για όλες τις επιχειρήσεις που έρχεται τον Σεπτέμβριο

Στο μεταξύ ένα νέο, πολύ μεγάλο πρόγραμμα πρόκειται να βγει το Σεπτέμβριο, που δεν αφορά μόνο τους λογιστές, αλλά όλες σχεδόν τις επιχειρήσεις στην χώρα, κάτι που αναμένεται επίσης να πέσει στα χέρια του συγκεκριμένου κλάδου για να διεκπεραιωθεί. «Θα αφορά στον ψηφιακό μετασχηματισμό από το “Ελλάδα 2.0” με στόχο τις συνέπειες μετά τη περίοδο του covid-19. Είναι με 90% επιδότηση και οι επιχειρήσεις θα πληρώσουν μόνο το 10% για νέα λογισμικά, εγκατάσταση σελίδων κλπ αλλά-κυρίως-για αντικατάσταση υποδομών σε φορολογικά προγράμματα, pos και ταμειακές μηχανές. Θα είναι με voucher και αντιλαμβάνεται κανείς τι πρόκειται να γίνει», τονίζει με νόημα ο κ. Προβίδας. Ευτυχώς, όπως εξηγεί, δεν θα είναι χρήματα μέσα ΕΣΠΑ και μέσω ενδιάμεσων φορέων, αλλά απευθείας από το Κράτος, κάτι που είναι καλό, σύμφωνα με την 15ετή εμπειρία του από παρόμοια προγράμματα.

Παρεμπιπτόντως, μέσα στον Σεπτέμβριο θα γίνει η Γενική Συνέλευση του κλάδου στο Αγρίνιο και θα δοθεί συνέντευξη Τύπου προς τα ΜΜΕ της περιοχής, διότι, όπως τονίζει «τα προβλήματα έχουν πλέον συσσωρευτεί και αν δεν μιλήσουμε τώρα. δεν θα επιβιώσουμε…»

Γιάννης Συμψηρής – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Προκαταβολή 100 εκατ. ευρώ της επενδυτικής ενίσχυσης από το Ταμείο Ανάκαμψης για τον Αντλησιοταμιευτικό Σταθμό της Αμφιλοχίας

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ