Ερώτηση Ζαμπάρα για το Πλατυγιάλι -Αγρίνιο - Καρπενήσι

Μίλτος Ζαμπάρας: Η ασφάλεια των πολιτών δεν αγγίζει την Κυβέρνηση - Κανένας σχεδιασμός για τον δρόμο Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία

miltos-zabaras

Συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Μίλτου Ζαμπάρα, προς τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών με θέμα: «Κομβικής σημασίας η οδική σύνδεση Πλατυγιαλίου- Αγρινίου- Καρπενησίου-Λαμίας».

Ο βουλευτής ανέλυσε την επικινδυνότητα του υφιστάμενου οδικού δικτύου, ο οποίος είναι ένας εθνικός δρόμος με πολυσύχναστη δραστηριότητα αλλά σε πολύ κακή κατάσταση. Το εν λόγω δίκτυο είναι αναγνωρισμένο από το 1995 ως διευρωπαϊκός οδικός άξονας και η Ελλάδα έχει υποχρέωση απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση να υλοποιήσει το έργο.

Ένα τέτοιο σημαντικό έργο θα προσφέρει ασφαλή και γρήγορη σύνδεση για μεγάλη μερίδα πολιτών, διευκόλυνση στην μεταφορά προϊόντων και τουριστική ανάπτυξη. Ειδικά για τον οδικό άξονα Αγρίνιου- Καρπενησίου, μέσα σε 16 χρόνια από τα 106 χλμ του έργου, ξεκίνησαν να κατασκευάζονται τα πρώτα 7 χλμ από τα οποία μόνο τα 3 χλμ έχουν δοθεί στην κυκλοφορία και εκ τότε δεν έχει υπάρξει καμία άλλη εξέλιξη.

Ο Υφυπουργός στην ομιλία του, απάντησε ότι ο συγκεκριμένος δρόμος δεν εμπίπτει στις προτεραιότητες της κυβέρνησης και τα έργα που χρηματοδοτούνται είναι έργα που έχουν μελετηθεί ως προς το κόστος και το όφελος!

Με λίγα λόγια η απάντηση του ήταν η απόλυτη εφαρμογή ενός νεοφιλελεύθερου μοντέλου ακόμα και σε δρόμους καρμανιόλες. Η ασφάλεια των πολιτών για καθημερινή διέλευση σε ακατάλληλους δρόμους δεν είναι έργο που αποδίδει ένα όφελος για την κυβέρνηση άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος για να το πραγματοποιήσει. Αυτή ήταν η στυγνή απάντηση του Υπουργείου προς του κατοίκους της Αιτωλοακαρνανίας, της Ευρυτανίας και της Φθιώτιδας.

Και βέβαια παρά την επιμονή του βουλευτή για ένα έστω χρονοδιάγραμμα ως προς το ξεκίνημα τουλάχιστον του έργου ο Υφυπουργός ήταν ξεκάθαρος ότι ούτε χρονοδιάγραμμα υπάρχει, ούτε χρήματα υπάρχουν για το εν λόγω έργο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ν. Φαρμάκης: Xρέη και ενεργειακό κόστος οδηγούν σε ασφυξία την πρωτογενή παραγωγή

Δείτε την επιστολή του Νεκτάριου Φαρμάκη προς του αρμόδιους Υπουργούς