ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΕρώτηση βουλευτών της “Ελληνικής Λύσης” για τον οδικό άξονα Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο

Ερώτηση βουλευτών της “Ελληνικής Λύσης” για τον οδικό άξονα Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο

Ερώτηση βουλευτών της “Ελληνικής Λύσης” για τον οδικό άξονα Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο

Βουλευτές της “Ελληνικής Λύσης” κατέθεσαν ερώτηση στην Βουλή με αριθμό πρωτοκόλλου 4831/18-04-2022 σχετικά με τον δικό άξονα Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο.

Η ερώτηση αναλυτικά έχει ως εξής:

Ο διαγώνιος οδικός άξονας «Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο» θα αποτελέσει ένα ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι του Ε65, το οποίο θα συνδέσει την ΠΑΘΕ με την Ιόνια Οδό.

Θα προσεγγίσει τη νοτιοδυτική Ελλάδα με την Κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία και ταυτόχρονα θα μειώσει τον χρόνο της διαδρομής από Πάτρα και Αντίρριο έως τη Λαμία.

Τμήμα, εξίσου σημαντικό, του αναφερόμενου οδικού άξονα είναι και η διαγώνιος οδός «Μπράλος – Άμφισσα».

Ο οδικός άξονας θα αποτελέσει έργο, το οποίο θα αλλάξει τις οδικές μεταφορές και μετακινήσεις στη Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο, ενδυναμώνοντας την οικονομική προοπτική των Περιφερειών, δια των οποίων θα διέρχεται, με ταυτόχρονη αναβάθμιση λιμένων Πατρών και Βόλου και προσδίδοντας νέες δυνατότητες στην τουριστική ανάπτυξη στο σύνολο των κατά μήκος ακτογραμμών του Πατραϊκού, Κορινθιακού και Μαλιακού κόλπου.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεστε να μας ενημερώσετε σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι δημοπρατήσεις επί του συνόλου ή των τμημάτων του διαγώνιου οδικού άξονα Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο, καθώς και του τμήματος Μπράλος – Άμφισσα, πότε ολοκληρώνεται το σχετικό μέρος αυτών, ποιες φάσεις έπονται των αναφερόμενων έργων και πότε θα ξεκινήσουν οι συναφείς εργασίες των μεγαλόπνοων έργων, όπως προκύπτουν από τα αναμενόμενα μελλοντικά οφέλη;

Σε απόγνωση κτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας λόγω της αύξησης επιθέσεων λύκων στα ζώα τους

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr