ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΕρώτηση Βελόπουλου στη Βουλή: «Απόδοση υπηκοότητας στην απόγονο του Μάρκου Μπότσαρη, Ελισάβετ Μπότσαρη»

Ερώτηση Βελόπουλου στη Βουλή: «Απόδοση υπηκοότητας στην απόγονο του Μάρκου Μπότσαρη, Ελισάβετ Μπότσαρη»

Ερώτηση Βελόπουλου στη Βουλή: «Απόδοση υπηκοότητας στην απόγονο του Μάρκου Μπότσαρη, Ελισάβετ Μπότσαρη»

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του κόμματος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ Κυριάκος Βελόπουλος για την απόδοση υπηκοότητας στην απόγονο του Μάρκου Μπότσαρη, Ελισάβετ Μπότσαρη.

Η ερώτηση έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Την στιγμή που πάσης φύσεως αλλοδαποί έχουν λάβει ελληνική υπηκοότητα, χωρίς να έχουν ουδεμία πρότερη σχέση με την Ελλάδα, η Ελισάβετ Μπότσαρη, απόγονος του εθνι – κού μας ήρωα, Μάρκου Μπότσαρη, γεννηθείσα στο Σάο Πάολο της μακρινής Βραζιλίας, διεξάγει  επί  19  χρόνια αγώνα, ώστε να  λάβει ελληνική υπηκοότητα (https:// www.inewsgr.com/21/elizabeta-botsari-golgothas-gia-ti-vraziliana-apogono-tou- botsari.htm).

Ο πατέρας της, γεννηθείς στην Ελλάδα, όντας παρασημοφορημένος ήρωας από το ελληνικό Κράτος, με πολεμική δράση, μετανάστευσε στην Βραζιλία, το 1956 και απέκτησε δυο παιδιά. Εδώ και 27 χρόνια, η κόρη του Ελισάβετ Μπότσαρη με σπουδές σε ελληνικό σχολείο της Βραζιλίας και ακολουθώντας το ορθόδοξο δόγμα, κάνει αγώνα να λάβει την πολυπόθητη υπηκοότητα. Μάλιστα, στην τελευταία οργανωμένη προσπάθειά της, περιμένει, από το 2019, απάντηση για την έκβαση του αιτήματός της από την πρε- σβεία μας στη Βραζιλία.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Θα απαντήσετε θετικά, μετά από τόσα χρόνια, στο εύλογο αίτημα για απόκτηση ελληνικής υπηκοότητας της ανωτέρω απογόνου του Μάρκου Μπότσαρη, Ελισάβετ Μπότσαρη, ειδι- κά σε αυτήν την χρονική συγκυρία, που συνάδει με τα 200 χρόνια της εθνικής μας παλιγγε- νεσίας και αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής και σεβασμού προς την ένδοξη οικογένειά της;

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Έφορος της Παπαχαραλαμπείου Δημοτικής Φιλαρμονικής Ναυπάκτου ορίστηκε η Βάσω Ταραμπίκου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr